OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ [pics]

06/09/2024 - 18:34
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκε Σχηματισμούς και Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο και τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» (Δ΄ Σ.Σ) Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, επισκέφθηκαν το Κέντρο Εξομοιωτών (ΚΕΞ) στην Αλεξανδρούπολη και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις εκπαιδευτικές του δραστηριότητες.

Ακολούθως, μετέβησαν στη Σαμοθράκη και επισκέφθηκαν την έδρα της Τακτικής Διοίκησης 41 Συντάγματος Πεζικού «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» (ΤΔ 41 ΣΠ) και τον Ναυτικό Σταθμό Σαμοθράκης, όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις επιχειρησιακές τους δραστηριότητες.

Επιστρέφοντας από τη Σαμοθράκη, κινήθηκαν προς το Δέλτα του Έβρου, όπου και πραγματοποίησαν πλεύση στην περιοχή Αινήσιο Δέλτα, με σύντομη στάση στην Καλύβα που έχει κατασκευαστεί με μέριμνα της 31 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΚΑΜΙΑ» (31 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ).

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Εν συνεχεία, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ, τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς/EU – ΟHQ και τον Διοικητή του Δ΄ Σ.Σ, μετέβησαν στο Επιτηρητικό Φυλάκιο (Ε.Φ.) «Γέφυρα Κήπων». Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή του Φυλακίου, συζήτησε με το προσωπικό (στελέχη και στρατεύσιμοι), διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του και διανυκτέρευσε στο Φυλάκιο.

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:

●   Την όριο γραμμή στην περιοχή Γέφυρας Κήπων, όπου συνομίλησε με το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία, εξαίροντας την σημαντική συμβολή του στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον επικουρικό του ρόλο στην υποβοήθηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.

●   Την Τακτική Διοίκηση του 21 Μηχανοκίνητου Συντάγματος Πεζικού «ΔΡΑΜΑ» (ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ) στην Πλάτη, την ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ» στο Διδυμότειχο, την 3 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΡΙΜΙΝΙ» στην Καβύλη, την 30 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ» στο Λαγό, την 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΑΨΟΣ» στο Σουφλί και την 7 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ «ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΣ» στον Προβατώνα, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών.

●   Την 1η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης (1η ΜΣΕΠ) και Διμοιρία του 476 Τάγματος Ηλεκτρονικού Πολέμου (476 ΤΗΠ) στο Διδυμότειχο, όπου και συνομίλησε με το προσωπικό τους.

● Το Ε.Φ. «126» στο Σουφλί στο οποίο ενημερώθηκε από τη Διοίκηση Πυροβολικού του Δ΄ ΣΣ για τις  επιχειρησιακές της δραστηριότητες, καθώς και το Ε.Φ «1» στις Καστανιές, στο οποίο δείπνησε με το προσωπικό, συζήτησε μαζί του, διαπίστωσε την εγρήγορση και την επιχειρησιακή του ετοιμότητα, και διανυκτέρευσε στο Φυλάκιο.

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέχισε την επίσκεψη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ΣΣ.

Αναλυτικά, επισκέφθηκε:

●  Την όριο γραμμή στην περιοχή Καστανιές, όπου συνάντησε το προσωπικό που εκτελούσε περιπολία και επισήμανε το ρόλο του στη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών. Ακολούθως κινούμενος στο δρομολόγιο Μεταξάδων, Μικρού – Μεγάλου Δερείου και Νέας Σάντας, συνάντησε περιπόλους πυρασφαλείας, και υπογράμμισε τη συμβολή τους στην πρόληψη πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή.

●     Τον 1ο Λόχο Υποστήριξης Ειδικών Επιχειρησιακών Αποστολών (1ος ΛΥΕΕΑ) στη Νέα Σάντα Ροδόπης.

●   Την 29 Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού «ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ» (29 ΜΠ ΤΑΞ ΠΖ) στην Κομοτηνή και το Δ΄ ΣΣ στη Ξάνθη, όπου ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των Σχηματισμών.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό των τοπικών Σχηματισμών, εξήρε το αίσθημα ευθύνης, τον επαγγελματισμό και το υψηλό ηθικό και φρόνημά τους, και έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή εγρήγορση και επαγρύπνηση.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Επιπρόσθετα, και στο πλαίσιο των επισκέψεών του στην ευρύτερη περιοχή, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων καθώς και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ενώ παρέστη σε εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής στη Νέα Βύσσα Έβρου.

Tags: ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑΔ' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥΕΒΡΟΣΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΟΥΠΗΣ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
ΜΕΔΟΥΣΑ 14
ΓΕΕΘΑ

«ΜΕΔΟΥΣΑ 14»: Εντυπωσιακές εικόνες από τη συμμετοχή των ελληνικών ΕΔ στην άσκηση στην Αίγυπτο

25/11/2025 - 19:00
Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ιορδανίας και Ελλάδας για το 2026 – Τι προβλέπει

25/11/2025 - 11:54

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert