Οι ανώτατοι μειώνονται μόνο στα χαρτιά! Προαγωγή «υπεράριθμων» υποστράτηγων!

Πως γίνεται από την μία ο Α/ΓΕΕΘΑ με έγγραφό του όπως αποκάλυψε το Onalert να ζητά την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών κατά τουλάχιστον 58 και από την άλλη ως πρόεδρος του ΣΑΓΕ να εγκρίνει την προαγωγή δύο υποστρατήγων σε αντιστράτηγους, σε θέσεις που υπερβαίνουν τις προβλεπόμενες οργανικές;

Η μείωση των ανωτάτων όπως έγραψε το Onalert έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε προχωρήσει. Τώρα που “πήραμε μπροστά” η χρονική συγκυρία δεν είναι η καλύτερη και είναι λογικό μέχρι κάποιο σημείο να αντιμετωπίζεται αυτή η πρόταση – διαταγή του ΓΕΕΘΑ με καχυποψία. Που είναι απολύτως δικαιολογημένη όταν από τη μία κυκλοφορούν τα έγγραφα του ΓΕΕΘΑ για μειώσεις και την ίδια στιγμή εγκρίνεται η προαγωγή “υπεράριθμων”. Λέγεται μάλιστα ότι για τον έναν από τους δύο υπάρχει και πρόβλημα εύρεσης γραφείου για να εγκατασταθεί!

Είναι ίσως μια καλή ευκαιρία για το ΥΠΕΘΑ να προχωρήσει σ΄ έναν έλεγχο για να διαπιστώσει πόσοι υπεράριθμοι Αντιστράτηγοι, Υποστράτηγοι και κυρίως Ταξίαρχοι υπάρχουν. Θα εκπλαγουν πολύ με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής.

Διαβάστε ακόμη:


«Τσεκούρι» στους Ανώτατους με έγγραφο εντολή Κωσταράκου – Πόσοι και πότε φεύγουν