OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

ORION-21: Πρώτη άσκηση για την Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου

31/05/2021 - 18:48
ORION-21
Share on FacebookShare on Twitter

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, ξεκίνησε η Πολυεθνική Άσκηση «ORION-21», με τη συμμετοχή Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Κύπρου και της Σερβίας, καθώς και τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΚΑΜ) και του Λιμενικού Σώματος – Ακτοφυλακής (ΜΥΑ).

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη άσκηση στην οποία θα συμμετέχει η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, που δημιουργήθηκε μετά την εισήγηση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγού Φλώρου και την έγκριση του ΚΥΣΕΑ, γεγονός που δείχνει την άμεση «εμπλοκή» τους σε συνεκπαιδεύσεις και δραστηριότητες με εταίρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, για πρώτη φορά φέτος, διεξάγεται με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, οι οποίες εκπροσωπούνται από τις πλέον επίλεκτες δυνάμεις τους (Navy Seals και 10th Special Forces Group από ΗΠΑ, τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων από Ισραήλ, Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών και Λόχος Ειδικών Επιχειρήσεων από Κύπρο, Ταξιαρχία Ειδικών Επιχειρήσεων από Σερβία), αναδεικνύοντας την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, των διεθνών συνεργασιών και του ρόλου των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η οποία αποτελεί την κύρια ετήσια εκπαιδευτική δραστηριότητα των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων,  θα διεξαχθούν σύνθετες και απαιτητικές επιχειρησιακές δραστηριότητες, στο μεγαλύτερο μέρος του Ελλαδικού χώρου (νησιωτικού και ηπειρωτικού), με τη συμμετοχή δυνάμεων και μέσων όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ταυτόχρονα η ΔΕΠ θα εξασκηθεί στη διοίκηση και τον έλεγχο του συνόλου των συμμετεχουσών δυνάμεων.

Η άσκηση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, περιλαμβάνει μεγάλο εύρος συμβατικών αντικειμένων (άμεση επιθετική ενέργεια, ειδική επιτήρηση – αναγνώριση, μη συναινετική νηοψία, έρευνα – διάσωση μάχης κ.α.), καθώς και αντικείμενα υβριδικού πολέμου.

Το ΓΕΕΘΑ φιλοδοξεί στο εγγύς μέλλον να καταστήσει την άσκηση «ORION», διεθνή πόλο έλξης στρατιωτικών συνεργασιών, με σκοπό να αναγνωρισθεί ως η σημαντικότερη άσκηση Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων στον χώρο των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Φωτογραφίες αρχείου Intime News

Tags: ORION-21ΓΕΕΘΑΔΕΠΕΚΑΜΕΛΛΑΔΑΗΠΑΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣΚΥΠΡΟΣΣΕΡΒΙΑ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

15/12/2025 - 15:51
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert