«Παρέλαση πριβέ» στη Θεσσαλονίκη! Απέκλεισαν πάλι το κόσμο από τους «επίσημους»

“Παρέλαση πριβέ”. Για μια ακόμη φορά η εικόνα μιας στρατιωτικής παρέλασης είναι θλιβερή. Η εικόνα των έρημων πεζοδρομιών 500 τουλάχιστον μέτρα από την εξέδρα των επισήμων είναι ντροπή για το νόημα των όσων εορτάζουμε σήμερα. Τα “μέτρα ασφαλείας” εξευτελίζουν την παρέλαση στην οποία υποτίθεται ότι φέτος θα δινόταν άλλη “λάμψη” με την επανεμφάνιση αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων . 

Η παρέλαση γίνεται με “δόξα και τιμή” όταν γίνεται για τον κόσμο ,τους πολίτες ,αυτούς που πραγματικά επιθυμούν να δουν από κοντά τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας. Δεν γίνονται για τους επισημους ή τέλος πάντων δεν γίνονται μόνο γι΄ αυτούς.

Η εικόνα -η τηλεοπτική τουλάχιστον- είναι ντροπή. Όπως ντροπή για να μην ξεχνιόμαστε είναι και οι απόψεις βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ποιητή κατά τ΄ άλλα ο οποίος μας “απειλεί” ότι όταν το κόμμα του θα γίνει κυβέρνηση θα καταργήσει τις παρελάσεις! Ο κ.Κουράκης …ξαναχτύπησε. 

Πρόβλημα η ομίχλη

Η ομίχλη που είχε σκεπάσει τη Θεσσαλονίκη έκανε δύσκολη την πτήση μαχητικών αεροσκαφών που είχαν προγραμματιστεί να πετάξουν πάνω από το χώρο της παρέλασης. Και γι΄ αυτό μέχρι και τη τελευταία στιγμή κανείς δεν μπορούσε να πει με βεβαιότητα αν τα μαχητικά θα συμμετείχαν στη παρέλαση.

Διαβάστε ακόμη:

Περνάει ο στρατός αλλά που τον πάνε;

Πως κερδίσαμε τους Ιταλούς το ’40;