OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21: Οι σκοποί της άσκησης και οι κατευθύνσεις του Α/ΓΕΕΘΑ Φλώρου

22/09/2021 - 20:38
ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21
Share on FacebookShare on Twitter

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη, τον Α/ ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και τον Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη παρακολούθησε την Αρχική Ενημέρωση αναφορικά με την τακτική πλαισίωση και τον σχεδιασμό διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 21».

Η Άσκηση η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 01 Οκτωβρίου 2021 σε ολόκληρη την Περιοχή Ευθύνης του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,  με τον Στρατηγό Φλώρο να ενημερώνει το προσωπικό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ.

Οι κατευθυντήριες γραμμές του Α/ΓΕΕΘΑ

Κατά την Αρχική Ενημέρωση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε κατευθύνσεις για την ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή της Άσκησης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα συμπεράσματα από τις καταστάσεις που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις την περίοδο 2020 – 2021, στα διδάγματα προηγούμενων ασκήσεων, στην αντιμετώπιση ρεαλιστικών προσχεδιασμένων και μη επεισοδίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες, με ιδιαίτερη έμφαση σε όλες τις λεπτομέρειες οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπλήρωση της ανατιθέμενης αποστολής.

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21

Στην άσκηση, που διεξάγεται σε ρεαλιστική και 24ώρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τους υπό αυτές Σχηματισμούς και Μονάδες συμμετέχουν, σε όση έκταση απαιτείται, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Κύριοι σκοποί της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21 είναι:

• Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.

• Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στην εφαρμογή των διαδικασιών του Διακλαδικού Δόγματος Διοικήσεως και Ελέγχου, καθώς και στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

• Η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στο Ενοποιημένο Πεδίο Μάχης.

• Η εφαρμογή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η δοκιμή σχεδίων οργάνωσης και λειτουργίας υπηρεσιών Πολιτικής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).

• Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του Πολιτικού Τομέα, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.

Tags: Α/ΓΕΕΘΑΑ/ΓΕΕΘΑ ΦΛΩΡΟΣΓΕΕΘΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 21ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

15/12/2025 - 15:51
ΓΕΕΘΑ - ΤΝΕΕ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα μέλη του Τμήματος Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων αποκτούν το «σπίτι» τους [pics]

12/12/2025 - 15:11

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert