Παρών ο Α/ΓΕΕΘΑ στην τελετή του ΝΑΤΟ που «σνόμπαραν» οι Τούρκοι – ΦΩΤΟ

Στις εκδηλώσεις τελετής παράδοσης ꟷ παραλαβήςκαθηκόντων του Ανωτάτου Διοικητού Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SupremeAllied Commander Europe ꟷ SACEUR) στο Μονς του Βελγίου παρευρέθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου. Η τελετή σημαδεύτηκε από την αποχή της τουρκικής αποστολής λόγω της πρόσκλησης του ΝΑΤΟ στην Κύπρο για το πρόγραμμα PfP

Σημειώνεται ότι ο Χριστοδούλου με ον Γουόλτερς έχουν εξαιρετική σχέση, ενώ το 2017 στην άσκηση Ηνίοχος είχαν πετάξει και μαζί σε πτήση προσέγγισης στη Λήμνο την οποία οι Τούρκοι θεωρούν αποστρατικοποιημένη. Δεν είναι τυχαίο ότι η τουρκική αποστολή τον έχει «άχτι» τον Γουόλτερς.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Την Παρασκευή 03 Μαΐου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, παρέστη στις εκδηλώσεις τελετής παράδοσης ꟷ παραλαβήςκαθηκόντων του Ανωτάτου Διοικητού Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SupremeAllied Commander Europe ꟷ SACEUR) στη Μονς του Βελγίου, από τον General Curtis M. Scaparrotti (US Army) στον General Tod D. Wolters (US Air Force).Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον επικεφαλής τηςΜόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο(ΜΑ/ΒΑΣ), Πληρεξούσιο Υπουργό Α΄ κ. Σπυρίδωνα Λαμπρίδη, ενώ επισκέφθηκετις ελληνικές Στρατιωτικές Αντιπροσωπείες στη Στρατιωτική Επιτροπή τουΒορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), καθώς και στο Ανώτατο ΣτρατηγείοΣυμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ).

SACEUR change of command ceremony