Που θα ήθελαν οι μάχιμοι στρατιωτικοί να δοθούν τα χρήματα της παρέλασης

Απόστρατος αξιωματικός των τεθωρακισμένων εκφράζει τη δική του θέση αλλά και τα ερωτήματα για την απόφαση της “μηχανοκίνητης παρέλασης” εν μέσω κρίσης. Ερωτήματα που έχουν και οι εν ενεργεία στρατιωτικοί στους οποίους αναφέρεται.

Γράφει:

«Όταν μετά από  μία πολύ επιτυχημένη αλλά ταυτόχρονα  δαπανηρή Διακλαδική Άσκηση (ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ) η οποία  κατά γενική ομολογία όντως είναι επένδυση για την Εθνική  Άμυνα,  για την πλειονότητα των στρατιωτικών και όχι μόνο των συμπολιτών μας σε όλη την Ελλάδα η πρωτοβουλία του Α/ΓΕΕΘΑ για παρέλαση μηχανοκινήτων και διελεύσεις Α/Φ στην παρέλαση της 28 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη που έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά.

Τα ερωτηματικά αυτά έχουν σχέση με το τι ποσό πρόκειται να δαπανηθεί όταν το όφελος για τις ΕΔ είναι μηδενικό. Και όμως και  οι επιδείξεις θα πρέπει να κοστολογούνται. Οι περισσότερες διοικήσεις θα προτιμούσαν αυτά τα χρήματα που θα δοθούν  (εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το 1 εκατ) για την παρέλαση  από τον προυπολογισμό  του ΥΕΘΑ να διατίθεντο για πληρωμή ανταλλακτικών και επισκευών και  άρση ακινησίας των κυρίων μέσων.

Τι θα σκεφθούν όλοι αυτοί που ξενυχτούν σε ενέδρες στον Έβρο, ή θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ή παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα στον εναεριο μας χώρο αγόγγυστα γιατί κατανόησαν τις συνθήκες της οικονομικής χρεοκοπία μας. Αυτές  όμως τις συνθήκες φαίνεται ότι κάποιοι δεν το έχουν κατανοήσει τόσο στο ΓΕΕΘΑ όσο και στην Κυβέρνηση που φαίνεται ότι εγκλωβίστηκαν μέσα στις εισηγήσεις του Στρατηγού Κωσταράκου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ατζέντα της Χρυσής Αυγής «βγαίνει» παρέλαση με μηχανοκίνητα

Μηχανοκίνητα με μέτρο στη παρέλαση λέει ο Αβραμόπουλος και η θέση του Onalert