OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΕΘΑ

Σε εκδήλωση των συμμαθητών του στη Σχολή Ευελπίδων ο ΑΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος [pics]

08/12/2022 - 13:21
Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος
Share on FacebookShare on Twitter

Σε εκδήλωση της τάξης του, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στη Βάρη Αττικής, με μέριμνα του Συνδέσμου της, παραβρέθηκε, χθες, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τάξης 1983.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εντός της Σχολής, κατά την οποία μνημονεύτηκαν τα ονόματα των εκλιπόντων αξιωματικών τάξης 1983, προβολή οπτικοακουστικού υλικού με δράσεις του Συνδέσμου της τάξης και παρουσίαση της βασικής ενημέρωσης της Σχολής.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος εξέφρασε την χαρά και την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε ανάμεσα στους συμμαθητές με τους οποίους 43 χρόνια πριν τους ένωσε η κοινή επιθυμία και το μεγάλο όνειρο να εισέλθουν στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για να γίνουν αξιωματικοί.

Έκανε επίσης σύντομη αναδρομή στην ιστορία της τάξης 1983, από την 20η Σεπτεμβρίου του 1979 που εισήλθαν στην παλαιά Σχολή στο Πεδίο του ‘Αρεως στην μετεγκατάσταση της Σχολής στην σημερινή της έδρα με την τάξη 1983 να είναι η πρώτη Διοικούσα της νέας Σχολής, στα 4 χρόνια κοινής διαβίωσης, εκπαίδευσης, δυσκολιών και συγκινήσεων, μέχρι και την 25η Ιουλίου του 1983 που ορκίστηκαν ανθυπολοχαγοί και ο καθένας ακολούθησε την προσωπική διαδρομή του.

Επιπλέον ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ιερό και ακατάλυτο δεσμό μεταξύ συμμαθητών που ξεκίνησαν από την ίδια αφετηρία, και μέσα από την φοίτησή τους στην Σχολή αλλά και κατά την μακροχρόνια υπηρεσία τους στον Ελληνικό Στρατό, δέθηκαν με παντοτινούς δεσμούς συναδελφικότητας και ανεξίτηλες αναμνήσεις. Απέτισε φόρο τιμής στους Διοικητές και στο διδακτικό προσωπικό όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, τόσο στην Σχολή όσο και αργότερα στον στρατιωτικό βίο, καθώς και στους συμμαθητές της τάξης 1983 που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Τέλος ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε στην εξέλιξη και αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων σε επίπεδο προσωπικού, οργάνωσης, εξοπλισμών, υποδομών, καθώς και στον τομέα των διεθνών συνεργασιών και συμμαχιών με φίλους, εταίρους και συμμάχους που καθιστούν την χώρα μας πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και πέραν αυτών.

Δείτε ορισμένα στιγμιότυπα από την εκδήλωση όπως δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ:

Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος

Tags: ΑΓΕΕΘΑΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Related Posts

ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

23/12/2025 - 17:39
ΓΕΕΘΑ - Αρμενία
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

19/12/2025 - 16:35
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

15/12/2025 - 15:51

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert