Οι στολές-ρετρό που εξόργισαν και οι «εμμονές» του ΓΕΕΘΑ

Δίχασε η χθεσινή παρουσία αξιωματικών στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου κατά τη διάρκεια της υποδοχής του Γάλλου προέδρου. Εξόργισε πάρα πολλούς αξιωματικούς, κυρίως παλαιούς που θεώρησαν ότι οι αξιωματικοί χρησιμοποιήθηκαν ως “γλάστρες”.

Εξίσου αρνητικά ήταν και τα σχόλια πολλών για τις στολές…ρετρό με τις οποίες εμφανίστηκε ο Μικτός Λόχος Απόδοσης Τιμών. Στολές που πράγματι παρέπεμπαν περισσότερο σε …Γαλλία.

Η αλήθεια είναι ότι στο ΓΕΕΘΑ παρατηρείται μια “ρετρό-μανία”! Ξεκίνησε από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τους Βακλανικούς πολέμους στη Θεσσαλονίκη και εξελίσσεται σε εμμονή που ενοχλεί όπως δείχνουν τα σχόλια πάρα πολλούς στρατιωτικούς.

Όπως ενοχλεί πλέον και το …θέαμα της διμοιρίας της 71ης ταξιαρχίας που κάθε μεσημέρι περνά μπροστά από το ΥΕΘΑ …χτυπώντας τις ασπίδες.

Για να μην αναφέρουμε και την αστειότητα των στρατονόμων εντός της κεντρικής εισόδου του ΓΕΕΘΑ ,οι οποίοι έχουν διαταγές να …χτυπάνε προσοχή που ν΄ ακούγεται μέχρι …τη ταράτσα του ΥΕΘΑ!

Κι όπως ενοχλούν και πολλά άλλα που επί της ουσίας δεν προσφέρουν τίποτα εκτός από εντυπώσεις που ικανοποιούν όπως φαίνεται μια μειοψηφία που έχει προσκολληθεί σε Ένοπλες Δυνάμεις άλλων εποχών που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Και πρώτοι απ΄ όλους οι ίδιοι οι στρατιωτικοί. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κλίμα Βαλκανικών Πολέμων η υποδοχή Ολάντ! Φωτογραφίες και… παράπονα

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ 1912-13: Ο Ελληνικός θρίαμβος έγινε 100! Αφιέρωμα

1912, ο Ελληνικός θρίαμβος,2012 η τραγωδία. Μια ομιλία που εξηγεί πολλά