Τι συμβαίνει στη ΣΕΘΑ; Κείμενο με καταγγελίες που χρειάζονται απαντήσεις

Τι συμβαίνει στην Σχολή Εθνικής Άμυνας. Στο Onalert.gr έφθασε ένα κείμενο που θέτει ορισμένα ζητήματα τα θα πρέπει χωρίς καμία αμφιβολία να απαντηθούν. Το αυτούσιο κείμενο, μακροσκελές αναφέρει πολλά κι ενδιαφέροντα. Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε όσα δεν θίγουν πρόσωπα. Το πλήρες κείμενο απ΄ όσα γνωρίζουμε είναι σε πλήρη γνώση όσων μπορούν και πρέπει να διερευνήσουν την ορθότητα όσων καταγγέλονται.Και είναι πάρα πολλά.Αν αποδειχτούν -ελπιζουμε όχι- θα δημοσιεύσουμε το πλήρες κείμενο που προέρχεται από σπουδαστές της ΣΕΘΑ. Αναμένουμε λοιπόν το ΓΕΕΘΑ να δώσει απαντήσεις.

Τα αποσπάσματα του κειμένου :

•“Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και σύσσωμος ο Ελληνικός λαός αντιμετωπίζουν τραγικά αδιέξοδα, τα οποία συνοδεύονται από γενικευμένη ανησυχία, δεδομένης της γεωστρατηγικής θέσης της πατρίδας μας. Η αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων αλλά και του 3ου Μνημονίου που αναδύεται πλησίστιο, αποτελούν μόλις ένα εναρκτήριο λάκτισμα. Η οικονομική ένδεια, η δημόσια υγεία και παιδεία που τελούν υπό κατάρρευση, οι καριέρες των νέων που φαλκιδεύονται και οι αυξημένες με γεωμετρική πρόοδο αυτοχειρίες συμπολιτών μας, αποτελούν την πρώτη πράξη μίας Αισχύλειας τραγωδίας που βιώνει η χώρα μας, ενός έργου το οποίο δεν θα είναι μονόπρακτο. Και αυτό διότι: Σε εθνικό επίπεδο, ελλοχεύει ο κίνδυνος της αναβίωσης και εδραίωσης του φασισμού, καθώς το φασιστικό φαινόμενο αποτελεί κατά το μεγάλο πολιτικό στοχαστή Νίκο Πουλαντζά, το επιστέγασμα της βαθιάς οικονομικής και ιδεολογικής κρίσης της κυρίαρχης τάξης (βλέπε: «Φασισμός και Δικτατορία», Εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα, 1970). Πρόκειται για την εναλλακτική λύση στην κρίση της καπιταλιστικής κοινωνίας. Η θεωρία αυτή του αείμνηστου Πουλαντζά αποτελεί μία πρώτης τάξεως προοικονομία στην άνοδο του ελληνικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Σε διεθνές γεωπολιτικό επίπεδο, η Μεσόγειος αποτελεί μία κρίσιμη για τη χώρα μας εστία ανάφλεξης (flashpoint). Πληροφορούμαστε από συναδέλφους του ΓΕΕΘΑ ότι, διεξάγονται κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με ξένους στρατούς στη βάση πολεμικών σεναρίων, ενώ ταυτόχρονα επίκειται τόσο η συνδιαχείριση του Αιγαίου όσο και η διεξαγωγή κοινών περιπολιών με την Τουρκία στο Αιγαίο από την Frontex. Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ διαψεύδουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του Υπουργού Νίκου Τόσκα, περί αποκλεισμού κοινών περιπολιών μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις μαξιμαλιστικές βλέψεις της Άγκυρας, θέτουν υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Το παρήγορο είναι η δυναμική παρουσία του διαπρεπούς Νίκου Κοτζιά στο ΥΠΕΞ και η έμπρακτη προσήλωσή του σε μία πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική η οποία φαίνεται ότι είναι εξόχως αποδοτική. Απόδειξη είναι η παγκόσμια πρωτοτυπία μας να διατηρούμε ταυτόχρονα αγαστές σχέσεις με εκρηκτικά δίπολα όπως Ισραήλ – Παλαιστίνη και Ρωσία – Ουκρανία”.

•Στη συνέχεια του κειμένου γίνεται αναφορά “σε μία ομάδα αποστράτων ” οι οποίοι σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν ,“η παρουσία τους στη ΣΕΘΑ όχι μόνο δεν προσδίδει προστιθέμενη αξία, αλλά είναι και παράνομη. Ο συνειρμός μας εύλογα ανατρέχει στις αντίστοιχες Επιτροπείες στα ΑΕΙ την περίοδο της χούντας, την αναβίωση δηλαδή ενός απεχθούς φαινομένου το οποίο η δημοκρατική νομιμότητα έχει απερίφραστα καταδικάσει”.
•Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται το “φάουλ” είναι ότι οιο θέσεις δεν προβλέπονται από κανένα Προεδρικό Διάταγμα. Δεν υφίσταται καμία νομική βάση για την αμοιβή τους τη στιγμή που δεν προβαίνουν σε διδασκαλία, η οποία διεξάγεται από άλλους διδάσκοντες που εύλογα και αμείβονται ταυτόχρονα.
“Εν κατακλείδι, ο ελληνικός λαός που στενάζει από δυσβάσταχτους φόρους, υψηλή ανεργία και από τις αφόρητες πιέσεις της αιμοσταγούς τρόικας, πληρώνει δύο φορές την ίδια διδασκαλία!!!”,λένε.

•”Πέρα από τα σοβαρά νομικά και τυπικά προβλήματα που απορρέουν από την εν λόγω παράνομη και ανυπόστατη Επιτροπεία, από πλευράς σκοπιμότητας δεν τίθεται ουδείς λόγος ύπαρξής της, καθώς οι συγκεκριμένοι απόστρατοι οι οποίοι παρίστανται απλώς κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, καίτοι διαθέτουν αρίστη στρατιωτική εμπειρία δεν διαθέτουν τις γνώσεις που απαιτεί η ΣΕΘΑ, ήτοι το υψηλότατο εκπαιδευτικό ίδρυμα των Ενόπλων Δυνάμεων”,υποστηρίζουν .

Οι απαντήσεις αναμένονται…