Από τη Γαύδο ξεκίνησε η προληπτικη ιατρική των ΕΔ – Απέπλευσε και ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ

Ξεκίνησε από την Γαύδο το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης των κατοίκων 9 μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υλοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό  στο πλαίσιο του προγράμματός του για την Προληπτική Ιατρική Αναβαθμισμένη Δυνατότητα.
 

Το πρόγραμμα που είναι υπό την ευθύνη  του Υπουργείου Άμυνας  εκτελείται από το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ»  που απέπλευσε  από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας - και διακλαδική ομάδα ιατρών.

 Πριν από μερικές ημέρες είχε επιθεωρηθεί από τα υπηρεσιακά όργανα και επιδείχθηκαν οι δυνατότητές του στην αν.
Υπουργό Άμυνας κ Φώφη Γεννηματά,τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και επιτελείς

Χθες στο ακριτικό νησί της Γαύδου αρκετοί κάτοικοι πήγαν στο μέρος που είχαν εγκατασταθεί οι στρατιωτικοί γιατροί και εξετάσθηκαν ενώ πολλά ήταν τα θετικά σχόλια που εισέπραξαν οι γιατροί και οι άλλοι αξιωματικοί.( φωτογραφία αρχείου)

Το  «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό – μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.
 
Στο πλοίο επιβαίνει , όπως προαναφέραμε, μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα αποτελούμενη από 9 ιατρούς των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός Χειρουργός (ΣΞ), Παθολόγος (ΣΞ), Καρδιολόγος (ΠΑ), Γυναικολόγος (ΠΝ), Ακτινολόγος (ΠΝ), Οφθαλμίατρος (ΠΝ), Παιδίατρος (ΠΝ), Μικροβιολόγος (ΠΝ), Οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς επίσης και 4 νοσηλευτές.
 
Ο πλους έχει σχεδιασθεί να διαρκέσει έως τις 23 Σεπτεμβρίου και οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Γαύδος, η Ανάφη, η Αμοργός, το Αγαθονήσι, η Δονούσα, η Σχοινούσα, η Ηρακλειά, η Ίος και η Σίκινος.

Η Αναπληρωτής υπουργός Αμυνας  κ. Γεννηματά ενημερώθηκε  για την πορεία του προγράμματος στην Γαύδο.