Έτσι δρουν τα «βατράχια» του ΠΝ – Το βίντεο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού Κινέζων

Και μόνο η παρουσία τους τρομάζει. Δεν χρειάζεται να πατήσουν την σκανδάλη. Ο αντίπαλος ξέρει ότι αν τους αναγκάσουν να το κάνουν δεν θα αστοχήσουν. Οι βατραχάνθρωποι του ΠΝ είναι το απόλυτο φόβητρο για οποιοδήποτε αντίπαλο. Ο οποίος σχεδόν πάντα προσπαθεί να αποφύγει την εμπλοκή μαζί τους. Όλα αυτά δεν είναι λόγια. Είναι έργα που τα ΄χουμε δει.

1997. Δυρράχειο.
Η Αλβανία φλέγεται με ένοπλες συγκρούσεις να αφαιρούν αλόγιστα ζωές. Στο Δυρράχειο πολλοί εγκλωβισμένοι πολίτες. Συμπτωματικά η συντριπτική πλειοψηφία πάλι Κινέζοι ,όπως τώρα στη Λιβύη. Ο άμεσος απεγκλωβισμός κρίνεται απαραίτητος . Το ΠΝ στέλνει δυο πλοία. Μια πυραυλάκατο και μια φρεγάτα. Μαζί βατραχάνθρωποι του ΠΝ.

Η κατάσταση στο Δυρράχειο είναι πολύ χειρότερη απ΄ ότι αναμενόνταν. Ριπές πολυβόλων ακούγονται από παντού και εκατοντάδες άμαχοι τρέχουν ακάλυπτοι στο λιμάνι βλέποντας τα ελληνικά πολεμικά πλοία να πλησιάζουν. Οι Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάζονται ,παίρνουν θέσεις μάχης και σημαδεύουν τους ένοπλους που βρίσκονται διάσπαρτοι στο λιμάνι. Και μόνο η παρουσία τους αποθαρρύνει όποιον θέλει να προκαλέσει αιματοχυσία . Σε χρόνο ρεκόρ οι βατραχάνθρωποι οδηγούν τους πανικόβλητους Κινέζους στα πολεμικά πλοία. Η επιχείρηση ήταν συγκλονιστική κι έχει καταγραφεί καρέ καρέ στο ρεπορτάζ που θα δείτε…

Διαβάστε ακόμη:

Πότε και πως θα γίνει η επιχείρηση της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη – Τα σενάρια

«Επιχείρηση Ηλιαχτίδα» στην Λιβύη από «βατράχια» και οι ερασιτέχνες των Αθηνών


Η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ στη Λιβύη για εκκένωση της ελληνικής πρεσβείας – Κόλαση στη χώρα