ΓΕΝ: Ξεκίνησε ο θερινός εκπαιδευτικός πλους της ΣΜΥΝ με το αρματαγωγό «Ικαρία» [pics]

Ξεκίνησε ο θερινός εκπαιδευτικός πλους της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, με το αρματαγωγό «Ικαρία», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ). Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο διοικητής Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαίδευσης υποναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας, o διοικητής της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού πλοίαρχος Αντώνιος Ασβεστάς, ο διοικητής Διοίκησης Αμφιβίων Δυνάμεων πλοίαρχος Νικόλαος Δημόπουλος, συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων Υπαξιωματικών.

Το «Ικαρία», στο οποίο επιβαίνουν 148 δόκιμοι υπαξιωματικοί, καθώς και τέσσερις σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών, θα καταπλεύσει στα λιμάνια της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, της Λεμεσού στην Κύπρο, της Χάιφα στο Ισραήλ, της Τήνου και της Μήλου.

Σκοπός του πλου είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους δόκιμους υπαξιωματικούς, καθώς επίσης η επίδειξη σημαίας και προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.