Γιατί η ΣΜΥΝ διεκδικεί την Σημαία της με επιμονή

Η ΣΜΥΝ παρέλασε και χθες ως “ουρά” της ΣΝΔ και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί όσους προέρχονται απ΄ αυτή. Γιατί είναι τόσο σημαντική η υπόθεση της Σημαίας για την ΣΜΥΝ και γιατί υπάρχει δυσαρέσκεια από τις συνεχείς ανεκπλήρωτες υποσχέσεις Αρχηγών; Για όλους εμάς που ίσως δεν καταλαβαίνουμε την σημασία της υπόθεσης , αξιωματικός προερχόμενος από την ΣΜΥΝ μας εξηγεί:

“Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι κατά την διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα πλοία του Στόλου μας, πολέμησαν γενναία και κανένα δεν έπεσε στα χέρια του εχθρού ούτε υπέστειλε την Σημαία του.
Όλες οι Σημαίες λοιπόν όλων των παλαιών πλοίων μας που πολέμησαν και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους είναι ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ, τιμημένες και βαμμένες με αίμα των γενναίων Πληρωμάτων τους.

Σαν Αξιωματικός προερχόμενος από την ΣΜΥΝ παρακαλώ με την βοήθεια των πραγματικών «Βετεράνων» των συλλόγων αποστράτων Μονίμων Υπαξιωματικών, των μελών της ΕΑΑΝ προερχομένων από ΣΜΥΝ και όχι μόνο, καθώς σε συνεργασία με όποιον άλλον φορέα νομίζετε:

α) να προβάλλετε το θέμα .
β) να γίνει επιστολή στον Α/ΓΕΕΘΑ και να εξηγηθεί με επιχειρήματα το γιατί το ΠΝ έχει πλεόνασμα Πολεμικών Σημαιών,όπου μία δικαιούται να απονεμηθεί στη ΣΜΥΝ με ανάλογη τελετή όπως καλώς έγινε στην ΣΤΥΑ και στη ΣΜΥ.
γ) να ζητηθούν εξηγήσεις γιατί αυτή η απαξίωση της ΣΜΥΝ σε σχέση με τις άλλες Παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών του ΣΞ και της ΠΑ.