Η ανθρώπινη στιγμή στην τελετή ορκομωσίας των Ναυτικών Δοκίμων

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Πρόσωπο της ημέρας χθες στο Ναυτικό – και όχι μόνο!-  η νεαρή τριτοετής παραστάτισα της Σημαίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κατά την τελετή ορκωμοσίας των νέων Ναυτικών Δοκίμων του Πολεμικού Ναυτικού ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρολου Παπούλια.!
Ήταν »το πρόσωπο της ημέρας» με την θετική έννοια  και όχι αρνητικά επειδή   από την πολύωρη ορθοστασία μέσα στον ήλιο η νεαρή Μάχιμη ζαλίστηκε και έπεσε. Αλλά διότι ανέδειξε δύο πράγματα/χαρίσματα :

- Πρώτον ότι οι νέοι και νέες Δόκιμοι Σημαιοφόροι   που θα γίνουν αύριο αξιωματικοί - και μάλιστα οι καλύτεροί τους ως παραστάτες της Σημαίας-  δεν είναι πάρα κάποιοι από μας τους <<κοινούς θνητούς>> οι οποίοι  και ζαλιζόμαστε και διψάμε και κουραζόμαστε! Και,

-Δεύτερον γιατί έδειξε ότι είχε  τα »γκατς»  να πάρει τις ανάσες της, να μετρήσει τις δυνάμεις της και να αρνηθεί να αποχωρήσει από την τιμητική φρουρά της Σημαίας. Αλλά το ίδια »γκατς» θα είχε αν – όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις- μετρούσε τις δυνάμεις και επέλεγε να μείνει στην άκρη! Γιατί και αυτό μαγκιά είναι! 

Έτσι πρέπει να είναι ο αυριανός ηγέτης- στην περίπτωσή της η αυριανή ηγέτης: Ανθρώπινη αλλά και πείσμων. Καθημερινή αλλά και μάγκας! Ενας (ή μία) από μας, με πλήρη επαγγελματική/μορφωτική κατάρτιση και επάρκεια.
Γρήγορα στάθηκε στα πόδια της μ΄ ένα μικρό σημάδι στο μάτι από την πτώση για να δεχτεί τη θερμή χειραψία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Λαμπρόπουλου, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου.


Στο πλαίσιο αυτό ήταν, πιστεύουμε,  και η δημόσια παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωσταράκου, που με ανάρτησή του στο τουίτερ την επαίνεσε ακριβώς για αυτό που είναι:<<Η νεαρή Ναυτ. Δόκιμος σήμερα στην ορκωμοσία της ΣΝΔ έδειξε σε ολους μας ότι ακόμα κι αν πέσουμε,πάντα ξανασηκωνόμαστε και συνεχίζουμε.Μπράβο>>, έγραψε, ευχόμενος ταυτόχρονα σε όλους τους νέους Σημαιοφόρους του ΠΝ που πήραν τα ξίφη τους  από  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κατά τα άλλα η χθεσινοβραδινή τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2014 έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, ενώ χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

10% γυναίκες

Ορκίστηκαν συνολικά 62 Σημαιοφόροι (οι 6 είναι γυναίκες), εκ των οποίων 44 μάχιμοι και 18 μηχανικοί. Μεταξύ των νέων Σημαιοφόρων 2 είναι  εκ Κύπρου, 2 εξ Ιορδανίας, και ένας εκ Συρίας. Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού επέδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος,  παρούσης και της υπολοίπου πολιτικής ηγεσίας, της Αναπληρωτριας Υπουργού κ. Φώφης Γεννηματά και του υφυπουργού κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και του Λιμενικού Σώματος, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες των Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πάντα «γκλάμουρους» χορός της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων! ΦΩΤΟ