OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

Κρίσεις 2023: Νέος Αρχηγός Στόλου ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ

18/01/2023 - 04:23
κρίσεις - Αρχηγός Στόλου
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, γίνεται γνωστό ότι νέος Αρχηγός Στόλου είναι ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, αντικαθιστώντας το Ναύαρχο ε.α Παναγιώτη Λυμπέρη ΠΝ.

Ποιο είναι το «προφίλ» του νέου Αρχηγού Στόλου ;

Αρχικά, ο Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ γεννήθηκε στο Βόλο το 1965 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1987.

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης και υπηρεσίες του ΑΣ ως Αξιωματικός Αεράμυνας (ΑΕΡ), Αξιωματικός Κέντρου Επιχ/σεων (ΚΕΠΙΧ), Αξιωματικός Συνεννόησης (Σν), Διευθυντής Επιχειρήσεων, Επιτελής Διοικητού Μοίρας Φρεγατών, Ύπαρχος, Κυβερνήτης (Κανονιοφόρου και Φρεγάτας), Διοικητής Μοίρας Φρεγατών, Διευθυντής Επιχ/κης Αξιολογήσεως (ΑΣ/ΔΕΠΑ, 1*), Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών (1*) και Υπαρχηγός Στόλου (2*).

Έχει διατελέσει Διευθυντής Διευθύνσεως (Β3) και Τμηματάρχης (σε Διευθύνσεις Επικοινωνιών/Α4, Σταδιοδρομίας/Β3 και Εξοπλισμών/ ΔΕΞ) στο ΓΕΝ, Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Ρώμη, Διευθυντής Γ’ Κλάδου στο ΓΕΝ (ΔΚΓ, 1*) και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (2*). Την 15η Μαρτίου 2022 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού Διοικήσεως Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (2*).

Ο Υποναύαρχος Δ.Ε. Κατάρας ΠΝ, έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπονται για τον βαθμό και την ειδικότητά του, συμπεριλαμβανομένης της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Αμύνης ΝΑΤΟ (NATO Defense College). Επιπλέον, κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους MSc in ELECTRICAL ENGINEERING και MSc in AERONAUTICAL ENGINEERING από το Naval Postgraduate School (NPS, ΗΠΑ), ενώ είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (TEE).

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Παράσημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Διαμνημονεύσεις συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Διατήρησης Ειρήνης ΟΗΕ (Δις) και συμμετοχής σε Επιχειρήσεις UNIFIL. Τέλος ήταν Τακτικός Διοικητής (OTC) σε επιχείρηση εκκένωσης 182 αμάχων (ΑΓΗΝΩΡ) το 2014, από τη TRIPOLI της Λιβύης. Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Κατσανδρή και πατέρας δύο υιών. Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Tags: ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΑΤΑΡΑΣΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟΛΟΥΚΡΙΣΕΙΣΚΡΙΣΕΙΣ 2023ΚΥΣΕΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert