Ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, συμμετείχε στη σύνοδο των αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών (Chiefs οf European Navies – CHENS 2021), που διοργανώθηκε από τη Μάλτα και διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης με βασικό θέμα «Οι Σύγχρονοι Νόμοι της Θάλασσας: Οι Διαρκώς Μεταβαλλόμενοι Ρόλοι του Ναυτικού (Modern laws of the sea: Navy’s ever-changing roles)».
Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε και ενότητα με θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον – Προκλήσεις στη θαλάσσια ασφάλεια, πόσο έτοιμοι είμαστε; (Shaping the future – challenges in maritime security how ready are we?)», για την οποία εισήγηση έγινε από την Ελλάδα.
Η σύνοδος CHENS διεξάγεται σε ετήσια βάση και αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των αρχηγών Ναυτικού Ευρωπαϊκών Κρατών και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της.
Η επόμενη CHENS 2022 θα διοργανωθεί από τη Ρουμανία.


![Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]](https://www.onalert.gr/wp-content/uploads/2025/12/kimon-laskaridis-350x250.jpg)

