OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Τι συνεργασία ξεκινά με την περιφέρεια Αττικής

09/02/2013 - 00:12
Share on FacebookShare on Twitter

Άργησε, αλλά τελικά υλοποιήθηκε το εγχείρημα του ΥΦΕΘΑ Δημήτρη Ελευσινιώτη για τη ΣΝΔ. Την Τετάρτη υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής – Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της ΣΝΔ. Το Πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά σε θέματα περιβαλλοντολογικά, συνεργασίας μεταξύ Φορέων του Δημοσίου, στην εισαγωγή νέων τεχνολογιών κ. ά.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του τόνισε τη δυνατότητα συμμετοχής των ΕΔ στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας και συνεχάρη τις δύο πλευρές για την πρωτοβουλία τους. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι, το ΥΠΕΘΑ θα βρίσκεται στο πλευρό τους αφού οι ΕΔ δείχνουν εμπράκτως ότι βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας καθημερινά.

Η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στην ευρύτερη αναβάθμιση της χώρας είναι εφικτή και μέσα απ’ αυτήν τη συνεργασία γίνεται πράξη. Σκοπός είναι η ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία. Ο ΥΦΕΘΑ Δημ Ελευσινιώτης στην ομιλία του, τόνισε ιδιαίτερα την ανάδειξη της ναυτικής τεχνολογίας και της καινοτομίας στη ΣΝΔ – τα οποία υποστηρίζει εμπράκτως από την εποχή που ήταν Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού – δείχνοντας έτσι, την πολιτική βούληση του ιδίου, αλλά και της Κυβερνήσεως για περαιτέρω εκμετάλλευση της υπάρχουσας γνώσης και την ανάδειξη των δυνατοτήτων με αναπτυξιακές βλέψεις.

Γίνεται αντιληπτό ότι, το όλο εγχείρημα δίνει επιπλέον έμφαση στην κοινωνική ευθύνη και κοινωνική επικαιρότητα με στόχο την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και την συνεκμετάλλευση πόρων μεταξύ Φορέων του Δημοσίου. Πρωτεύοντα ρόλο στην υπογραφή του πρωτοκόλλου έπαιξαν και οι Περιφεριάρχης Ιωάννης Σγουρός, Αντιπεριάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, Αντιπεριφεριάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης και από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού ο Αρχηγός του ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης και ο Διοικητής της ΣΝΔ Υποναυάρχου Αλέξανδρου Θεοδωσίου.

Το Πρωτόκολλο αυτό αποτελεί μία σειρά από τις πολιτικές κινήσεις του ΥΠΕΘΑ και συγκεκριμένα μια σειρά από πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ ΥΠΕΘΑ και άλλων Φορέων του Δημοσίου, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και που έχουν άμεσο αντίκτυπο τόσο στην βελτίωση του επιπέδου του προσωπικό των ΕΔ, όσο και στην αναβάθμιση του ρόλου των ΕΔ. Έτσι, βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης πρωτοβουλία για την χορήγηση δωρεάν Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στους εκπαιδευόμενους της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονία (ΠΑΜΑΚ). Η διοίκηση της ΑΔΙΠΣΟ και οι πρυτανικές αρχές του ΠΑΜΑΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την υλοποίηση του έργου.
 

Tags: ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Related Posts

ΕΠΟΠ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

23/12/2025 - 18:41
Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]
ΓΕΝ

Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]

18/12/2025 - 15:43
Πολεμικό Ναυτικό - ΓΕΝ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

15/12/2025 - 16:15

Διαβάστε Επίσης

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν ενημερώθηκε για την πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας

Συρία και Ρωσία συζήτησαν για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας – Στο προσκήνιο οι βάσεις Ταρτούς και Χμεϊμίμ

Ουκρανία: Αυτό είναι το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων – Τα «αγκάθια» και τα «κλειδιά» για μια συμφωνία

Ζελένσκι: «Εκλογές στην Ουκρανία μετά από συμφωνία τερματισμού του πολέμου»

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

Ήττα Τραμπ στο Σικάγο: Το Ανώτατο Δικαστήριο είπε «όχι» στην ανάπτυξη της Εθνοφρουράς

Ρωσία: Πυρηνικό σταθμό στη Σελήνη θέλει να κατασκευάσει μέχρι το 2036 – Το σχέδιο της Roscosmos

Τουρκία: «Αποκεφαλίστηκε» η στρατιωτική ηγεσία της Λιβύης – «Από τεχνική βλάβη έπεσε το αεροσκάφος τους» [vids, pics]

Top News

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ φορώντας υπέρλαμπρο φόρεμα ευχήθηκε για τα Χριστούγεννα - «Ο Θεός να ευλογεί τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»

Οι Ρώσοι τρολάρουν με χριστουγεννιάτικο mood τους Ευρωπαίους - «Για όλα φταίει ο Πούτιν»

Γιώργος Καπουτζίδης για Δημήτρη Πετρόπουλο: «Είναι δικαιολογημένο το παράπονο του»

Τζώνη Καλημέρης: «Όταν νόσησα από καρκίνο, δεν χρειάστηκα ψυχολογική βοήθεια»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert