«Συγγνώμη λάθος» λέει το υπουργείο Οικονομικών για τα πλεύσιμα εξωτερικού!

“Συγγνώμη λάθος” λένε τώρα από το υπουργείο Οικονομικών για το “κόψιμο” των πλεύσιμων στα πληρώματα πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν σε αποστολές στο εξωτερικό. Έπρεπε να γίνει όλος αυτός ο θόρυβος για να καταλάβουν στο υπουργείο Οικονομικών όσα παρίσταναν πως δεν ήξεραν και δεν κατανοούσαν.Τώρα λένε προφορικά προς το παρόν ότι «το θέμα θα ρυθμιστεί». Μένει να δούμε το πότε και το πως.

Στο απλό ερώτημα γιατί δεν είχαν ενημερώσει καν το ΥΠΕΘΑ ,το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ για την απαράδεκτη απόφαση που πήραν ,απάντηση δεν έχει δοθεί. Πως να υπάρξει άλλωστε.

Όμως επειδή στην πλατεία Συντάγματος όπου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών και δεν μαθαίνουν εύκολα ότι έχει σχέση με την Άμυνα και ξεχνούν πολύ γρήγορα, θα επισημάνουμε ότι υπάρχει θέμα και τα “πλεύσιμα” εσωτερικού! Το ΠΔ που ρύθμιζε όλες τις μετακινήσεις και τα οδοιπορικά στον δημόσιο τομέα αναθεωρείται. Και είναι σίγουρο ότι θα πέσει μεγάλο…τσεκούρι. Ελπίζουμε στο υπουργείο Οικονομικών να μην υπάρξει παλι κάποιος “φωτεινός παντογνώστης” που θα προτείνει να κοπούν τα πλεύσιμα στο Αιγαίο! Γιατί το ακούμε κι αυτό…

Να πει λοιπόν κάποιος στους αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών που έχουν ως μόνιμο “επιχείρημα” ότι υπάρχουν “πέτσινα οδοιπορικά στις ΕΔ”, ότι τα πληρώματα του Στόλου και να ήθελαν να “γράψουν” …μαϊμού οδοιπορικά δεν μπορούν! Τα πολεμικά πλοία αποπλέουν από τον Ναύσταθμο και φθάνουν σ΄ όλα τα πλάτη και τα μήκη του Αιγαίου εκτελώντας αποστολές και κάνοντας ασκήσεις. Αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει… Αν πάλι δεν το πείθονται, ας στείλουν κάποιους από τους …γκουρού-διασώστες της οικονομίας ένα ταξίδι με φρεγάτα κατά προτίμηση ημέρες που θα έχει και λίγη φουρτούνα. Θα είναι ένα καλό μάθημα όχι οικονομικών,αλλά ζωής για όσους επιπόλαια παίρνουν αποφάσεις που κοστίζουν στην καθημερινότητα άλλων ανθρώπων με αποδοχές πολύ χαμηλότερες από τις δικές τους. 

ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ