OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΝ

«Τάπα» Α/ΓΕΝ στον Τούρκο ομόλογό του: Η Ελλάδα φυλάει τα ευρωπαϊκά σύνορα

16/12/2017 - 20:54
Share on FacebookShare on Twitter
Πρώτη Δημοσίευση – 12:54:42
Τελευταία Ενημέρωση – 20:54:42

 

Μεγαλοπρέπης «τάπα» από τον αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη δέχτηκε ο Τούρκος ομόλογος του στην Πορτογαλία. Μιλώντας στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Θαλάσσια Στρατηγική του 21ου αιώνα – The Maritime Strategy for the 21st Century», που διοργανώθηκε με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης των 700 χρόνων του Ναυτικού της Πορτογαλίας, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού, δεν χρειάστηκε παρά να προβάλει την προσφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων. 

Αυτό ήταν ένα από τα πολλά highlights της τετραήμερης επίσκεψης του αρχηγού ΓΕΝ στην Πορτογαλία, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του, Admiral Antonio Silva Ribeiro. με τα φωτογραφικά στιγμιότυπα αυτής να εκπέμπουν πλήθος συμβολισμών. Πέραν της κεντρικής φωτογραφίας στην οποία ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης βρίσκεται στην τριάδα που προπορεύεται των προσκεκλημένων με τον αρχηγό του 6ου Στόλου και τον Πορτογάλο ομόλογό, και ακολουθεί με σκυμμένο κεφάλι ο επικεφαλής των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων Adnan Özbal, στο αναμνηστικό καρέ μπροστά από το ιστορικό, πορτογαλικό πλοίο ο τούρκος ναύαρχος βρίσκεται απομονωμένος στην γωνία. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον ομόλογό του, και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, και εστιάστηκαν στη διερεύνηση νέων τομέων συνεργασίας των δύο Ναυτικών, με έμφαση στην επιχειρησιακή και ακαδημαϊκή εκπαίδευση.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Ναυτική Βάση στη Λισαβόνα, το Αρχηγείο Στόλου, καθώς και μονάδες του Ναυτικού της Πορτογαλίας, ενώ παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης των 700 χρόνων του Ναυτικού της Πορτογαλίας.

Αυτές περιελάμβαναν την Επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, καθώς και τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Η Θαλάσσια Στρατηγική του 21ου αιώνα – The Maritime Strategy for the 21st Century».

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου δόθηκε η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων θαλάσσιας ασφάλειας, ενώ παράλληλα προβλήθηκε ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο και η προσφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια των ευρωπαϊκών συνόρων.

Το παρών έδωσαν Αρχηγοί και Ανώτατοι Αξιωματικοί  ξένων κρατών, όπως Αγκόλα, Ανατολικό Τιμόρ, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γουινέα-Μπισσάου, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία, Μαρόκο, Μαυριτανία, Νιγηρία, Ολλανδία, Πράσινο Ακρωτήριο, Σάο Τομέ & Πρίνσιπε, Τουρκία, Τυνησία και Φιλανδία καθώς και του Διοικητού της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2), του Υποδιοικητού της Επιχείρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της πειρατείας στο Κέρας της Αφρικής “EU ATALANTA”, του Διοικητού του STRIKFORNATO και του Διοικητού του Maritime Analysis and Operations Centre (MAOC).

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου STRIKFORNATO στη Λισαβόνα, όπου συναντήθηκε με τον Deputy Commander Rear Admiral Guy A Robinson OBE Royal Navy.


Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Πορτογαλία κα. Αικατερίνη Σιμοπούλου, καθώς και με τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην περιοχή της Λισαβόνας.

 


Tags: 6ΟΣ ΣΤΟΛΟΣΑΓΕΝΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Related Posts

Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ
ΓΕΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

02/02/2026 - 19:12
Κίμων
ΓΕΝ

«Κίμων»: Ο Δένδιας υποδέχτηκε τη Γαλλίδα ομόλογό του στην πρώτη ελληνική φρεγάτα Belharra [pics, vid]

29/01/2026 - 10:18
ΔΔΜΝ
ΓΕΝ

Διοίκηση Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ): Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητού [pics]

22/01/2026 - 21:37

Διαβάστε Επίσης

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

Mighty Hornet IV: Το UAV ακριβείας και υψηλής ταχύτητας που αναπτύσσει η αμερικανική Kratos για την Ταϊβάν

Προειδοποιεί για το Ιράν η ΕΕ: «Να δοθεί μια ευκαιρία στη διπλωματία»

Top News

Ο «Πούτιν», ο «Πρόεδρος», ο ρόλος του αστυνομικού και η ναυτιλιακή: Πως δρούσε το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα

Πέτρος Ιακωβίδης: «Είχα φτάσει τα 98 κιλά λόγω της κορτιζόνης και της στεναχώριας μου»

Πλακιάς για τα «χαμένα» βίντεο από την τραγωδία των Τεμπών: Γιατί κανείς δεν τα αμφισβήτησε νομικά έναν χρόνο μετά;

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert