Ξέχασαν να τιμήσουν το πλήρωμα της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ για το Norman Atlantic!

Η τιμή που επεφύλαξαν οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας στα πληρώματα των ελικοπτέρων της ΠΑ και του ΠΝ και στους διασώστες του Λιμενικού ήταν μια εξαιρετική ενέργεια. Που έδειξε ότι η ελληνική Πολιτεία ήθελε να τιμήσει αυτούς τους ανθρώπους που έσπευσαν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες να σώσουν ζωές στο Norman Arlantic. Μήπως όμως ξέχασαν κάποιους; Το πλήρωμα της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ που κλήθηκε από τις Κυκλάδες να σπεύσει στην Αδριατική δεν δικαιούται αναγνώρισης;

Δεν υπήρξε ούτε ένας αντιπρόσωπος του πληρώματος της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ! Γιατί κανείς δεν τους κάλεσε. Κι αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη πικρία στον Στόλο. Δικαιολογημένη . Γιατί;

Το πλήρωμα της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ απέδειξε ότι το προσωπικό των πολεμικών πλοίων του Στόλου μας είναι ετοιμοπόλεμο πάντα. Να θυμίσουμε λοιπόν σ΄ όσους…ξέχασαν το πολεμικό πλοίο και την συμμετοχή του στην επιχείρηση του Norman Atlantic:

•Η φρεγάτα είχε υποχρεωθεί να “φιλοξενήσει” τηλεοπτικό συνεργείο ενώ βρισκόταν σε περιπολία στο Αιγαίο

•Αμέσως μετά υποδέχτηκε τον ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια. Για όσους έχουν υπηρετήσει σε πλοίο είναι απολύτως κατανοητό τι σημαίνει αυτό από πλευράς πίεσης.

•Και λίγες ώρες μετά από την αναχώρηση του ΥΕΘΑ το πλήρωμα της φρεγάτας διατάχθηκε να πλεύσει από τις Κυκλάδες στην Αδριατική με καιρικές συνθήκες άθλιες.

Και το έκανε με επιτυχία.

Συνεπώς τα παράπονα και η δυσαρέσκεια από τον Στόλο είναι απολύτως κατανοητά.