Α/ΓΕΣ: Συνάντηση με τον Διοικητή των Δυνάμεων Α/Α των ΗΠΑ στην Ευρώπη

Συνάντηση με τον Διοικητή των Δυνάμεων της Αντιαεροπορικής Άμυνας των ΗΠΑ στην Ευρώπη είχε σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Οι επαφές του Α/ΓΕΣ με τον Διοικητή της 10ης Στρατιωτικής Διοίκησης Εναέριας και Πυραυλικής Άμυνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Colonel David E. Shank, πραγματοποιούνται ένα 24ωρο μετά τον τουρκικό παροξυσμό για τον εθνικιστικό βαλλιστικό πύραυλο Bora – 2, και δεν ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα ούτε κινήθηκαν απλώς στο πεδίο του συμβολισμού. 

Άλλωστε επεκτάθηκαν σε επιχειρησιακά θέματα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Διοικητής της 10ης Στρατιωτικής Διοίκησης Εναέριας και Πυραυλικής Άμυνας του Στρατού των ΗΠΑ, αύριο θα βρεθεί σε μονάδες της Ελληνικής Αντιαεροπορικής Άμυνας,  της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς. 

Ιδιαίτερης σημασίας θεωρείται το γεγονός ότι ο Αμερικανός Διοικητής η επίσκεψη του στην Σχολή του Πυροβολικού, συνέπεσε χρονικά με την εισαγωγή των νέων ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, στην αντιαεροπορική άμυνα. Μάλιστα άδραξε την ευκαιρία και δεν δίστασε να κάνει μια σύντομη παράδοση στα στελέχη του Στρατού Ξηράς, για το συγκεκριμένο αντικείμενο. 

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ, είναι η ακόλουθη:

Την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συναντήθηκε με τον Διοικητή της 10ης Στρατιωτικής Διοίκησης Εναέριας και Πυραυλικής Άμυνας του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Colonel David E. Shank.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας με τις Χερσαίες Δυνάμεις των ΗΠΑ και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #ΕίμαστεΠαντού, #HellenicArmy, #WeAreEverywhere.