OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΣ

ΓΕΣ: Δωρεά 20 οχημάτων αξίας 840.000 ευρώ από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

13/05/2022 - 16:24
ΓΕΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προχώρησε στη δωρεά 20 σύγχρονων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), τα οποία θα διατεθούν στις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.

Η δωρεά αφορά σε 20 διπλοκάμπινα Pick-up αυτοκίνητα 4Χ4, μοντέλο TOYOTA HILUX DC INVINCIBLE 2.4 DIESEL AT.

«Είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στο κοινωνικό τους έργο» τόνισε στον σύντομο χαιρετισμό της η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και προσέθεσε: «Γιατί, οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν μόνο την ευθύνη της άμυνας, επιτελούν και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο. Συμβάλλετε καθημερινά σε δεκάδες μικρά και μεγάλα «μέτωπα», με στρατιωτικούς όρους, στο πλευρό των πολιτών. Η δωρεά των 20 οχημάτων, αξίας 840 χιλιάδων ευρώ στο ΓΕΣ, ικανοποιεί και την θεμελιώδη αρχή της Επιτροπής για δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα».

«Δεν έχω παρά λόγιας ευχαριστίας για την ευγενική προσφορά, η δωρεά σας θα αυξήσει σημαντικά τη μεταφορική δυνατότητα του Στρατού Ξηράς, ώστε να ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στην αποστολή του» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και χαρακτήρισε την κυρία Γ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη «φίλη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισήμανε ότι η δωρεά ενισχύει και αναβαθμίζει τον τομέα του τροχαίου υλικού, αυξάνοντας την ικανότητα των ΕΔ να επιτελούν τους διάφορους ρόλους στο πλαίσιο της αποστολής τους, ώστε να επιστρέφεται πολλαπλό όφελος στην κοινωνία.

«Σας διαβεβαιώ ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην επιτήρηση των συνόρων, θα σας λένε κάθε ημέρα ευχαριστώ», είπε χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, αρχηγός του ΓΕΣ, με την πρόεδρο της Επιτροπής να δηλώνει ότι «όταν είναι έτοιμα θα ανεβούμε μαζί στον Έβρο».

Το «παρών» στην τελετή, που έλαβε χώρα στην Αίθουσα «Καποδίστριας» στο ΥΠΕΘΑ έδωσαν ακόμη ο εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής, Μάρτων Σίμιτσεκ, τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου, Κωστής Κοντογιάννης και Θόδωρος Παπαπετρόπουλος και ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Mε πληοφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Related Posts

βολές πυροβολικού
ΓΕΣ

ΓΕΣ: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Μονάδων Πυροβολικού στο πεδίο της Κομοτηνής

12/12/2025 - 19:34
306 ΒΤΕ
ΓΕΣ

Το 306 ΒΤΕ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ανανέωσαν το μνημόνιο συνεργασίας τους για 5 χρόνια

10/12/2025 - 16:34
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πηγές ΥΠΕΘΑ για το νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Δεν υπάρχει προσωπική διαφορά ούτε κρυφές μειώσεις»

Οργή Ζελένσκι με τα νέα ρωσικά φονικά πλήγματα στην Οδησσό: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Μόσχας

Κίεβο: Μπλακ άουτ μεγάλης έκτασης από ρωσικά πλήγματα – Απογείωσε μαχητικά η Πολωνία για να προστατέψει τον εναέριο χώρο της

Τραμπ: «Έχουμε ανάγκη τη Γροιλανδία για την εθνική μας ασφάλεια απέναντι σε Κίνα – Ρωσία» [vid]

SOUTHCOM: Νέα φονική επίθεση εναντίον σκάφους με «ναρκωτρομοκράτες» στον Ειρηνικό [vid]

«Βόμβα» Τραμπ: Τα θωρηκτά επιστρέφουν με το USS Defiant κλάσης Trump – «Θα είναι τα καλύτερα στον κόσμο»

Τέξας: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους της μεξικανικής Αεροπορίας Ναυτικού

Top News

Καιρός: Καταιγίδες και βροχές από το απόγευμα μέχρι τα Χριστούγεννα - Χιόνια θα «ντύσουν» τη βόρεια Ελλάδα

Παύλος Σταματόπουλος για το πρόβλημα υγείας του: «Υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να μην ξυπνούσα»

Δέσποινα Μοιραράκη: Ο απαγορευμένος έρωτας στην Περσία, η απώλεια κιλών κι ο θάνατος του Γιάννη Κοντούλη

Παχυσαρκία: Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα με 30.000 δικαιούχους - Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert