ΓΕΣ: Οι εκδηλώσεις για την 82η επέτειο από την Μάχη των Οχυρών [pics]

Η 82η επέτειος από την Μάχη των Οχυρών – η οποία διεξήχθη από τις 6 έως τις 9 Απριλίου του 1941 – τιμήθηκε στη διάρκεια εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα οχυρά «ΛΙΣΣΕ», «ΡΟΥΠΕΛ», «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», «ΟΧΥΡΟ» (ΙΣΤΙΜΠΕΗ) και «ΕΧΙΝΟΣ».

Οι επετειακοί εορτασμοί για την Μάχη των Οχυρών περιελάμβαναν την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και την κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των αξιωματικών και οπλιτών του ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αμύνθηκαν και υπερασπίσθηκαν τα Oχυρά, τον Απρίλιο του 1941.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ:

– Στον εορτασμό στο οχυρό «ΛΙΣΣΕ» χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος και παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης -τον οποίο συνόδευε ο διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος-,βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,

– Στον εορτασμό στο οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ» χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος και παρέστησαν βουλευτές, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η υποπρόξενος του γενικού προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και

– Στον εορτασμό στο οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑΣ» χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας & Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων και παρέστησαν βουλευτές, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: