ΓΕΣ: «Παρθενική» πτήση για τα Kiowa Warrior παρουσία Α/ΓΕΣ [pics]

Όπως έγινε γνωστό χθες, το νέο «όπλο» του Στρατού Ξηράς και πιο συγκεκριμένα της Αεροπορίας Στρατού, οι «Ινδιάνοι» του US Army, τα επιθετικά ελικόπτερα Kiowa Warrior, έφτασαν την Τετάρτη το βράδυ στο λιμάνι του Βόλου και παραδόθηκαν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης, παρουσία και του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού και υπό το βλέμμα του ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες διαδικασίες εκφόρτωσης, με το Kiowa Warrior να πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε η εκφόρτωση Ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior και CH – 47 Chinook προερχομένων από ΗΠΑ.

Κατά την διαδικασία επισκέφθηκε τον χώρο ο Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο.

Τα ελικόπτερα πέταξαν με μικτά πληρώματα αποτελούμενα από Έλληνες και Αμερικανούς χειριστές. Το ανωτέρω υλικό έχει κριθεί άμεσα επιχειρησιακό και αναμένεται σύντομα η πλήρης αξιοποίησή του.

Δείτε φωτογραφίες: