Γιατί «φαγώθηκε» ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς; 4ος Αρχηγός σε 2 χρόνια!

Στην συνάντηση που είχαν οι δημοσιογράφοι του αμυντικού ρεπορτάζ με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο έγινε απολύτως σαφές ότι οι σχέσεις υπουργού και Α/ΓΕΣ δεν ήταν καλές. Μια σκηνή το επιβεβαίωσε. Ο υπασπιστής του κ.Καμμένου μπήκε στην αίθουσα και διακριτικά κάτι του ψιθύρισε στο αυτί. Ο κ.Καμμένος καθόλου ψιθυριστά είπε στον υπασπιστή του να μεταφέρει στον “κ.Αρχηγό ότι δεν κάνουμε τίποτα αν δεν ελέγξουμε την σύμβαση”. Αναφερόταν στην σύμβαση των ελικοπτέρων NH-90. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε δημόσια το θέμα προκάλεσε αίσθηση κι έστειλε το μήνυμα ότι ο Α/ΓΕΣ ήταν πιθανότερο να αποστρατευθεί.

Ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς είναι χωρίς αμφιβολία το πρόσωπο των κρίσεων. Ένα μόλις χρόνο στην θέση αυτή μόνο αποτυχημένος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αντιθέτως. Παρά τον χυδαίο πόλεμο που κατά καιρούς δέχτηκε ακόμη και από συναδέλφους του οι …κατηγορίες εναντίον του παρέμειναν στο επίπεδο των “φωνητικών του επιδόσεων” . Ως γνωστόν ο Μανωλάς το ΄χει μεράκι το τραγούδι. Κατά τ΄ άλλα;

Ο Μανωλάς πάντα “πάγωνε” όσο μπορούσε τα ρουσφέτια. Και είχε αντιπάθειες γι΄ αυτό. Όταν δόθηκε από την νέα κυβέρνηση εντολή να μετατεθούν άμεσα στρατιώτες από τα αστικά κέντρα στα σύνορα εκτέλεσε ευχαρίστως την διαταγή στέλνοντας 1500 στα σύνορα. Απέκτησε ακόμη μεγαλύτερες αντιπάθειες.

“Κατηγορήθηκε” για φιλικές σχέσεις με τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Δεν προέκυψαν από πουθενά! Και δεν γνωρίζουμε αν οι σχέσεις με τον Φράγκο έχουν…ποινικοποιηθεί.

Όσο για το θέμα των NH-90; O Μανωλάς όπως και ο ΥΕΘΑ συμφωνούσε ότι η σύμβαση αγοράς των ελικοπτέρων είναι κατι παραπάνω από προβληματική . Αλλά επεσήμαινε ότι πρέπει να βρούμε το δίκιο μας χωρίς να χάσουμε κάθε δυνατότητα ΑΜΕΣΗΣ συντήρησης των 10 ελικοπτέρων. Γιατί αν τα NH-90 καθηλωθούν τα πράγματα στις μεταφορικές ικανότητες του Στρατού γίνονται πολύ …σκούρα. Ποιος από τους δύο έχει δίκιο θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα.

Στο μεταξύ θα μπορούσε κάποιος από την πολιτική ηγεσία να μας εξηγήσει γιατί “φαγώθηκε” ο Μανωλάς; Ο τέταρτος Α/ΓΕΣ σε δύο χρόνια;

Κάθε λογική και τεκμηριωμένη εξήγηση δεκτή…

Διαβάστε ακόμη:

Πρώτες κρίσεις επί «Αριστεράς»! Ποια είναι τα συμπεράσματα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ

NH-90: Τα πάντα για την υπόθεση που ο Καμμένος θεωρεί σκάνδαλο κι «έφαγε» Αρχηγό