Γιατί ο Α/ΓΕΣ ανέβηκε στον Έβρο

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς, μετέβη  στην περιοχή του Έβρου ποταμού προκειμένου να έχει εικόνα της καταστασης που έχει δημιουργηθεί από τις πλημμύρες που φέτος εμφανίστηκαν 2 μήνες νωρίτερα απ΄ότι συνήθως και απειλούν χωριά. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση ανάγκης.

Αφορμή ηταν η συμμετοχή του σε σύσκεψη στο χ. Πύθειο, υπό τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα , τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, και εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συζητήθηκαν περαιτέρω τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου  και ζητήθηκε από τον στρατό η συνέχιση της συνδρομής του με τον  κ Α/ΓΕΣ   να απαντά ότι θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση από τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς.

Με την ευκαιρία να τονιστεί ότι οι παρεμβάσεις του Στρατού Ξηράς σε όλο το μήκος του ποταμού και ιδιαίτερα στην περιοχή του . Ορμένιου, του Πραγγίου και της Μάνδρας Λαβάρων ήταν ιδιατερα σημαντική.
Από το ΓΕΣ αναφέρεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας για το προσωπικό του Στρατού Ξηράς. Επιπλέον οι Δήμαρχοι Ορμένιου και Διδυμότειχου ευχαρίστησαν τον  Α/ΓΕΣ για την συμβολή του Ελληνικού Στρατού στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και του πλημμυρικού φαινομένου.