Η ψυχραιμία Μανωλά που εντυπωσίασε

Ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρώτο σοβαρό και δυστυχώς δραματικό γεγονός στο στράτευμα. Τρεις νεκροί πεζοναύτες σε μια άσκηση ρουτίνας. Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι τα αίτια που θα αποκαλυφθούν οι τρεις θάνατοι βαραίνουν το κλίμα.

Δεν μπορούμε παρόλα αυτά να μην επισημάνουμε την παρουσία του Α/ΓΕΣ στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Αναγκαστική και υποχρεωτική. Και δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι ήταν πραγματικά “αρχηγική”. Ήταν απόλυτα ψύχραιμος, εξέπεμπε σιγουριά ,έδειχνε ότι αντιμετώπιζε την κρίση με πολύ καθαρό μυαλό. Ένας Αρχηγός σε τέτοιες τραγωδίες έτσι πρέπει να είναι. Το μήνυμα που οφείλει να στέλνει είναι ότι όσο μεγάλο κι αν είναι το πλήγμα ο στρατός ,οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να το αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία . Και να είναι έτοιμοι όλοι να συνεχίσουν την αποστολή που έχουν χωρίς να κλονιστούν ούτε στιγμή. Βεβαίως και ένας Αρχηγός θλίβεται, ανησυχεί ακόμη και φοβάται. Αλλά οφείλει με την στάση και την εικόνα του ,την δημόσια εικόνα του, να κάνει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι όρθιος. Και μαζί του όλο το στράτευμα.

Ίσως να μας έκανε εντύπωση η παρουσία Μανωλά ,γιατί δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε Έλληνες Αρχηγούς να “τολμούν” να κάνουν τα αυτονόητα. Αν εξαιρέσουμε Αρχηγούς του ΠΝ -Αντωνιάδης,Χρηστίδης,Αποστολάκης- δεν θυμόμαστε Α/ΓΕΣ να έχει “εκτεθεί” δημόσια και μάλιστα σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία.

Διαβάστε ακόμη:

Η «ταυτότητα» του μοιραίου όλμου και ο «φονικός» πυροσωλήνας


Οι καθημερινοί ήρωες των 795 ευρώ που ξεχνάμε μετά το «τρις πυροβολήσατε»

Η «οδυνηρή αποστολή» του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Λαμπρόπουλου