Ο Στρατός τιμά την μνήμη του ηρωϊκού Βαλκανιομάχου Ευέλπιδος Σκαρλάτου Ρωσσέτη – ΦΩΤΟ

Ο Στρατός αναστηλώνει Ναό του Προφήτη Ηλία στα βόρεια Τζουμέρκα αποδίδοντας φόρο τιμής στον πεσόντα στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο ηρωϊκό Εύελπη Σκαρλάτο Ρωσσέτη.

Ο Στρατός τιμά την μνήμη του ηρωϊκού Βαλκανιομάχου Ευέλπιδος Σκαρλάτου Ρωσσέτη – ΦΩΤΟ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στo πλαίσιο των δράσεων απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους ήρωες κατά τους αγώνες του Ελληνικού Έθνους, η 8η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία (8η Μ/Π ΤΑΞ «VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ»), προέβη σε εργασίες συντήρησης του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία, πλησίον του χωριού Ελληνικόν, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων του νομού Ιωαννίνων, όπου κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος ο Εύελπις ΙΙας Τάξης, Σκαρλάτος Ρωσσέτης.

Ο Εύελπις Σκαρλάτος Ρωσσέτης, γιός Ταγματάρχη του Ελληνικού Στρατού, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1892 και φοίτησε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (Αριθμός Μητρώου Ευέλπιδος: 253, Τάξη ΣΣΕ στην οποία ανήκε: 1914). Στους Α΄ Βαλκανικούς Πολέμους, η Σχολή των Ευελπίδων διέκοψε τη λειτουργία της. Οι Σπουδαστές της επιστρατεύθηκαν και έλαβαν μέρος στον πόλεμο, με τους Ευέλπιδες της ΙΙας Τάξης να ονομάζονται – προάγονται σε Λοχίες.

Ο Εύελπις – Λοχίας Σκαρλάτος Ρωσσέτης μετέβη στα πεδία μαχών του Μπιζανίου, όπου επέδειξε απαράμιλλο ηρωισμό και ανδρεία. Στις 5 Δεκεμβρίου 1912 έπεσε από πυρά Tούρκων κατά τις επιχειρήσεις στο Μπιζάνι. Το ονοματεπώνυμό του έχει δοθεί τιμής ένεκεν σε κτήριο Λόχου Ευελπίδων της ΣΣΕ.

Η αποκατάσταση του Ι.Ν. Προφήτη Ηλία έγινε ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά του ήρωα. Δείτε το αποτέλεσμα της εν λόγω δράσης του Ε.Σ στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.  




Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ