Τι «ψιθύρισε» στον Καμμένο ο πρώην Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς

Όταν ο διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού αποχειρετούσε τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά, του υπενθύμισε κάποιες αποστολές που έκαναν μαζί πετώντας με ελικόπτερα “Χιούϊ” στην Σαμοθράκη. Ο Μανωλάς έσκυψε προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Κάμμενο και του είπε -όπως μεταφέρει αυτήκοος μάρτυρας στο Onalert.gr- “είδες είναι τα ελικόπτερα που λέγαμε”. Τι εννοούσε;

Η “ελικοπτεράτη” διαφωνία που φέρονται να είχαν οι Καμμένος-Μανωλάς δεν είχε να κάνει μόνο με τα ελικόπτερα NH-90. Ο πρώην Α/ΓΕΣ έδινε μεγάλη σημασία στην απόκτηση όσο το δυνατόν περισσότερων ελικοπτέρων ,μεταχειρισμένων βέβαια λογω της κρίσης. Γι΄ αυτό ήθελε και τα Chinook αλλά και τα Black Hawk που οι ΗΠΑ δίνουν στην Ελλάδα. Και βέβαια ήθελε …χθες στον αέρα όλα τα ακριβοπληρωμένα ελικόπτερα NH-90.

Ο πρώην Α/ΓΕΣ ως καταδρομέας έδινε μεγάλη σημασία στην ταχύτατη μεταφορά δυνάμεων στα νησιά και γι΄ αυτό θεωρούσε χρήσιμο και το τελευταίο ελικόπτερο που θα μπορούσε να είχε ο στρατός στην διάθεσή του.

Δεν συμφωνούσαν όλοι με το σχέδιο Μανωλά και μεταξύ αυτών και ο Καμμένος. Όχι ότι αυτή ήταν η αιτία της αποστρατείας του αλλά έπαιξε κι αυτό ένα ρόλο στο αρνητικό κλίμα που κάποιοι φρόντισαν με πολύ μεθοδικό τρόπο να δημιουργήσουν για τον Μανωλά. Και όπως αποδείχτηκε ξανά υπάρχουν στον Χολαργό “μετρ” στην δημιουργία “κλίματος” ,πάντα αρνητικού και πάντα για τους άλλους.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιο ήταν το «έγκλημα» του Μανωλά που τον οδήγησε στην αποστρατεία

Αποστρατεία Μανωλά: «Κάνατε μεγάλο λάθος κύριοι του ΥΠΕΘΑ»