Το «μυστήριο» της αποστρατείας Γκίνη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγάλο ερώτημα των χθεσινών κρίσεων ήταν η απόφαση για την αποστρατεία του αντιστράτηγου Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνου Γκίνη. Ήταν ένα σενάριο που ούτε καν είχε συζητηθεί. 

Οι πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει προχθές το βράδυ για ενδιαφέρον του ΥΕΘΑ να μάθει πληροφορίες για άλλο ανώτατο αξιωματικό του στρατού είχαν προκαλέσει άλλου είδους σενάριο: ότι αν έφευγε ο Κωσταράκος θα τον αντικαθιστούσε ο Γκίνης! Τελικά δεν ρώταγε γι΄ αυτό.

Μία ώρα πριν το ΚΥΣΕΑ ο κ.Γκίνης είχε επικοινωνήσει με τον Κ.Χρηστίδη και του είχε πει ότι στις 12 θα έχουν ΚΥΣΕΑ. Άρα κι εκείνος δεν είχε κανένα σημάδι αποστρατείας.

Στο ερώτημα γιατί έφυγε ο Γκίνης οκτώ μήνες μετά από την επιλογή του πειστική απάντηση δεν έχει δοθεί. Κρίθηκε ανεπαρκής; Πως και γιατί; Και πάντως πηγές του ΥΕΘΑ έλεγαν ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.

Την αναδιοργάνωση του στρατού την είχε ολοκληρώσει μετά από το Ζιαζιά και ανέμενε τελική υπογραφή. Μήπως αυτό ήταν ένα πρόβλημα ,όπως γράφτηκε;

Η επαφή του με το προσωπικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θετική. Αλλά ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει -και μάλλον σοβαρότερα- ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος.

Τότε γιατί έφυγε; Η απάντηση στο μυστήριο προς το παρόν παραμένει. Κι ελπίζουμε να μην παραμείνει μυστήριο όπως άλλες ανάλογες περιπτώσεις, όπως αυτές του Παναγιωτάκη και του Γράψα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

΄Ενας απόστρατος ρωτά για την αποστρατεία Γκίνη

Δηλώσεις Γκίνη:Τι προσπάθησε να πει ο Α/ΓΕΣ, τι είπε και γιατί ξέσπασε «επανάσταση»

Ο αντιστράτηγος Κ.Γκίνης να μην είναι «ο Α/ΓΕΣ του Καράμπελα»,όπως ο Ζιαζιάς «του Μπεγλίτη»