Για τους πεσόντες υπαξιωματικούς της οικονομικής κρίσης θα φτιάξουμε άγαλμα;

Πολύ καλός ο ανδριάντας του Μόνιμου Υπαξιωματικού στο Άλσος Στρατού. Σωστή η ιδέα να τιμήσουμε τους πεσόντες Υπαξιωματικούς. Αλλά εκτός από τα μπράβο υπάρχουν και τα ερωτήματα που μας μετέφεραν πάρα πολλοί Υπαξιωματικοί από την ώρα που δημοσιεύσαμε την είδηση για την τελετή που έγινε.

Ρωτάνε κάποιοι με πικρό χιούμορ αν στους πεσόντες Υπαξιωματικούς συμπεριλαμβάνονται και οι οικονομικά και κοινωνικά πεσόντες της τελευταίας πενταετίας. Αν συμπεριλαμβάνονται οι οικογένειες Υπαξιωματικών που “έπεσαν” και διαλύθηκαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των απάνθρωπων περικοπών που υπέστησαν από την Πολιτεία. Κάποιοι εκπρόσωποί της που θα μπορούσαν να είχαν παρέμβει και να εμποδίσουν σ΄ ένα βαθμό τη σφαγή ήταν στο Γουδί και χειροκρότησαν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μόνιμου Υπαξιωματικού. Χωρίς καμία ενοχή υποθέτουμε…

Κάποιοι άλλοι αναρωτιούνται αν κάποιος από την ηγεσία έχει σπαταλήσει έστω και το μισό χρόνο απ΄ όσο χρειάστηκε για να βρεθεί ο γλύπτης που θα φτιάξει τον αδριάντα, για να σκεφθεί ,γιατί άραγε οι στρατιωτικοί και κατά συνέπεια οι υπαξιωματικοί είναι πρώτοι στα διαζύγια. Αν έχουν σπαταλήσει έστω μετρικά λεπτά για να υπολογίσουν πως μπορεί ένας υπαξιωματικός με τα ψίχουλα που παίρνει για μισθό να συντηρήσει τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Και άλλοι ρωτάνε αν μετά από τον αδριάντα θα αλλάξει η νοοτροπία των ανωτέρων τους απέναντί τους.

Είναι πολύ καλές οι συμβολικές κινήσεις. Και ο υπασπιστής υπαξιωματικός που καθιέρωσε ο Κωσταράκος, και ο ανδριάντας και όλα τα “μπράβο” και τα “ζήτω” που ακούνε οι υπαξιωματικοί. Αλλά δεν καλύπτουν με τίποτα τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα του προσωπικού που εκτός από αγάλματα και νέα διακριτικά και στολές -που τις πληρώνει από τη τσέπη του- τίποτα θετικό δεν έχει εισπράξει.

Από τη χθεσινή τελετή κρατάμε τα όσα ανακοίνωσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για τις αλλαγές στην εξέλιξή τους. Είναι το μόνο ουσιαστικό προς συζήτηση θεμα.