Γιατί η Σοφία Βούλτεψη πρέπει να μιλήσει επειγόντως με τον στρατηγό Φράγκο!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος και πάντα δημοσιογράφος ελπίζουμε Σοφία Βούλτεψη έχει πολύ καλή φιλική σχέση με τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Καλό είναι αυτό ,άνθρωπος εύστροφος ο στρατηγός με πολύ ενδιαφέρον. Πιθανόν να έχει πολύ καιρό να επικοινωνήσει μαζί του η Σοφία Βούλτεψη και ίσως γι΄ αυτό είχε την ατυχέστατη τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΙ ,όπου αναφέρθηκε στους στρατιωτικούς ,στις περικοπές που έχουν υποστεί και στην απόφαση του ΣτΕ.

Για την οποία επί της ουσίας είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει τα χρήματα που πρέπει τώρα αλλά…επιφυλάσσεται.

Η αγωνία που “έβγαλε” η κυβερνητική εκπρόσωπος είναι μήπως οι στρατιωτικοί ψηφίσουν άλλο κόμμα πλην της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “τα λεφτά τους κόψανε δεν τους κόψανε τα μυαλά για να πιστέψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους δώσει χρήματα”.

Αν είχε μιλήσει με τον στρατηγό που ασχολείται και με την πολιτική θα γνώριζε ότι :

•Το τελευταίο ίσως που απασχολεί αυτή τη στιγμή τους στρατιωτικούς είναι τι θα ψηφίσουν στις επόμενες κάλπες. Όταν θα έρθει η ώρα ο καθένας τους θα αποφασίσει με βάση τα δικά του κριτήρια.

•Μην έχει καμία ανησυχία για τα μυαλά των στρατιωτικών. Είναι στη θέση τους αλλά όλη η φαιά ουσία καταναλώνεται στο πως θα κατορθώσουν να “βγάλουν” κι αυτό το μήνα και τον επόμενο. Κάποιοι το πάνε με την εβδομάδα…Αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και της αδιαφορίας με την οποία τους αντιμετωπίζει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά θα παίξουν ένα ρόλο στην απόφαση μπροστά στην κάλπη και μάλλον γι΄ αυτό ανησυχεί η κυβερνητική εκπρόσωπος.

•Ο στρατηγός που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο στράτευμα και στη πολιτική θα μπορούσε να την βεβαιώσει ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ,ούτε και κανένα άλλο κόμμα πείθει τους στρατιωτικούς . Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν αναμένουν τίποτα -ειδικά μετά από τις τελευταιες εξελίξεις- από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Και πιθανόν να κάνουν άλλες επιλογές από αντίδραση και θυμό. Αλλά μην ανησυχεί δεν θα ψηφίσουν “μονοκουκι” ΣΥΡΙΖΑ επειδή πιστεύουν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

•Το αίσθημα αυτοθυσίας που επικαλέστηκε η κυρία Βούλτεψη για τους στρατιωτικούς βεβαίως και υπάρχει. Είπε ότι “καταλαβαίνουν οι στρατιωτικοί τις περικοπές για την πατρίδα την οποία υπερασπίζονται”. Οι στρατιωτικοί έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα και είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της χώρας από οποιαδήποτε εξωτερική απειλή. Γι΄ αυτούς τους λόγους -και γι΄ άλλους πολλούς- δεν επιτρέπεται να είναι εξαθλιωμένοι και να οδηγούνται σ΄ ένα επίπεδο ζωής χωρίς αξιοπρέπεια. Αυτό διασφαλίζεται σ΄ όλες τις σοβαρές χώρες του πλανήτη.

Δεν είναι η πρώτη η κυρία Βούλτεψη που, πιθανόν χωρίς να το θέλει , προσβάλει τους στρατιωτικούς. Είχε προηγηθεί μία ακόμη κυρία της δημοσιογραφίας και τώρα της πολιτικής αφού εξελέγη ευρωβουλευτής με τη ΝΔ η κυρία Μαρία Σπυράκη . Σε μια από τις πολλές τηλεοπτικές της εμφανίσεις -στο Star αν θυμόμαστε καλά- είχε πει αναφερόμενη στο “κοινωνικό μέρισμα” που εκείνη τη περίοδο η κυβέρνηση “μοίραζε” ότι “οι στρατιωτικοί θα πάνε στο ταμείο να πάρουν τα λεφτά τους”! Τα 500 ευρώ εννοούσε που τελικά δόθηκαν σε στρατιωτικούς χωρίς οικογένειες ,χωρίς παιδιά ,χωρίς πραγματικά προβλήματα!

Επειδή τα νεύρα είναι τεντωμένα και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί προς το καλύτερο σύντομα , θα πρέπει όλοι μας δημοσιογράφοι και πολιτικοί ,πολύ περισσότερο όσοι και όσες έχουν και τις δύο ιδιότητες να πεοσέχουμε τι και πως το λέμε για τους στρατιωτικούς.

Όσο για την κυρία Βούλτεψη; Ας κάνει ένα τηλεφώνημα στον φίλο στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Θα την βοηθήσει πολύ στο άχαρο έργο που έχει αναλάβει.


Διαβάστε ακόμη:

Διαχείριση «θυμού» με «πυροτέχνημα Πορτογαλίας» ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους στρατιωτικούς

Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει έξωση σε Καταδρομείς της Ρόδου! Παίρνει το στρατόπεδό τους!


Οι ΕΔ μετά το άρθρο 221: Μαζική φυγή, «μαύρη εργασία» και …ωράριο