Γιατί οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν δέχονται τις καταστάσεις επιβίβασης στρατιωτικών

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν δέχονται τις καταστάσεις επιβίβασης των στρατιωτικών ακόμη κι αν αυτοί είναι τραυματίες. Όπως συνέβη με στέλεχος των ΕΔ στη Σαμοθράκη.

Τι έχει συμβεί και υπάρχει τέτοια άρνηση; Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών η οποία και είχε αναδείξει το ζήτημα βρήκε και την απάντηση. Η αιτία είναι ότι οι εταιρείες ακτοπλοϊας δεν έχουν πληρωθεί.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣ και την ΕΣΠΕΑΜΘ ,μία τουλάχιστον εταιρεία σε απαντητική επιστολή της υποστηρίζει ότι “κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα έως και το έτος 2010 οι καταστάσεις επιβίβασης των μετακινούμενων στρατιωτικών γίνονταν δεκτές από τη εταιρεία, η εξόφληση όμως των σχετικών εκδοθέντων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, εκ μέρους του αρμόδιου Υπουργείου, παρουσίαζε μονίμως υπερβολική καθυστέρηση (έφθασε έως και τρία χρόνια), στα πλαίσια δε της βιωσιμότητας της εταιρείας και λαμβάνοντας υπόψη της, αφενός μεν την υποχρέωσή της για την «τοις μετρητοίς» προεξόφληση όλων των προμηθευτών της (καύσιμα, λιπαντικά, μισθοδοσία, ασφαλιστικοί οργανισμοί κλπ), αφετέρου δε την συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κρίση στη χώρα μας, η διοίκηση της εταιρείας με απόφασή της έκρινε πως και η εν λόγω, μη ελεγχόμενη, παροχή πίστωσης δεν θα ήταν εφικτό να συνεχιστεί”.