Γιατί το ΚΕΕΔ είναι «πρωταθλητής» στα κρούσματα μηνιγγίτιδας; Τι συμβαίνει;

Τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων θα πρέπει να προβληματίσουν την ηγεσία του ΓΕΣ. Κάτι δεν πάει καλά. Κάποιοι νεοσύλλεκτοι δίνουν τη δική τους εκδοχή με επιστολή καταγγελίας που έστειλαν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων.

Τι υποστηρίζουν μεταξύ άλλων:

“Όσον αφορά το ζήτημα της καθαριότητας οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Όλα τα κρεβάτια είναι γεμάτα κοριούς!
Οι τουαλέτες είναι απαράδεκτες, γεμάτες περιττώματα. Οι 30-40 παλιές τουρκικές τουαλέτες δεν επαρκούν για τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους, ενώ ούτε ο διοικητής, αλλά ούτε κανένα στέλεχος ενδιαφέρεται για τις συνθήκες υγιεινής.
Στα μπάνια το νερό έχει ελάχιστη πίεση και στον κάθε φαντάρο αναλογεί ελάχιστος χρόνος, το βράδυ, για να καθαριστεί. Πολλοί συνάδελφοι εξαιτίας αυτών των συνθηκών και της μεγάλης χρονικά αναμονής στην σειρά, επιλέγουν να κάνουν μπάνιο με το λάστιχο!

…Το φαγητό άλλοτε είναι απαράδεκτο και άλλοτε τρώγεται..
Άλλο όμως είναι το μεγάλο πρόβλημα: την αγγαρεία μαγειρείων-επιλεγμένους καθημερινά φαντάρους, την λιώνουν στη δουλειά, ενώ οι συνθήκες υγιεινής είναι ανύπαρκτες. Κανένας αξιωματικός ή υπαξιωματικός δεν ασχολείται με την καθαριότητα και την καθοδήγηση των φαντάρων ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής: φαντάροι με βρώμικα συνήθως χέρια κάνουν τα πάντα, πιάνουν τα πάντα, μαγειρεύουν τα πάντα..      
Το πώς δεν έχει ξεσπάσει καμιά επιδημία είναι ζήτημα!
Φυσικά, γάντια για τις καθαριότητες δεν δίνονται ούτε για πλάκα.
Ακόμη και τα καλαθάκια στις τουαλέτες –στην καλύτερη των περιπτώσεων- οι φαντάροι τα έπιαναν με σακούλες, αλλιώς με γυμνά χέρια! Οι αξιωματικοί δεν ενδιαφέρονται”.