Δηλώσεις Γκίνη:Τι προσπάθησε να πει ο Α/ΓΕΣ, τι είπε και γιατί ξέσπασε «επανάσταση»

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Α/ΓΕΣ στρατηγός Κώστας Γκίνης ασφαλώς και γνωρίζει τι συμβαίνει στις μονάδες του στρατού και πόσο η οικονομική κρίση και οι περικοπές έχουν πλήξει το προσωπικό. Επιχείρησε χθες στη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των στρατιωτικών, λέγοντας ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι εξαθλιωμένοι. Να καταρρίψει την εικόνα του “στρατιωτικού σε απόγνωση”. Να δείξει ότι το προσωπικό των ΕΔ στέκεται όρθιο κι αντέχει.

Οι αντιδράσεις όπως καταγράφηκαν στα σχόλια που έφθασαν στο Onalert,ήταν τουλάχιστον οργισμένες. Ίσως οι ανώτεροι και ανώτατοι στρατιωτικοί, αλλά κι εμείς οι δημοσιογράφοι να μην έχουμε καταλάβει ότι τα πράγματα είναι πλέον τόσο άσχημα και δύσκολα και για τους στρατιωτικούς που η “υπεράσπιση της εικόνας και της αξιοπρέπειας” του Έλληνα στρατιωτικού έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα! Προέχει η υπεράσπιση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή επιβίωση.

Ειδικά τα χαμηλόβαθμα στελέχη των ΕΔ ,φαίνεται ότι έχουν “χορτάσει” από λόγια ,δηλώσεις στήριξης και αναγνώρισης της αποστολής τους. Όλα αυτά όμως δεν πληρώνουν λογαριασμούς κι ενοίκια.

Δεν είναι στις προθέσεις μας να δικαιολογήσουμε τον Α/ΓΕΣ,αλλά είναι βέβαιο ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσει την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι υφιστάμενοί του.

Υπάρχει όμως ένα γενικότερο θέμα με τους Αρχηγούς κι έχουμε εκφράσει κατά καιρούς την άποψή μας, για τη θέση και τη στάση τους στο ζήτημα των επιπτώσεων που έχουν στις ΕΔ οι συνεχείς και παράλογες περικοπές: πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να πουν ξεκάθαρα τη θέση τους, η οποία είναι γνωστό πως είναι αρνητική. Έχει συμβεί και σ΄ άλλες χώρες του κόσμου οι Αρχηγοί ανοιχτά να εκφράζουν την διαφωνία τους ,να εξηγούν τις επιπτώσεις και στην συνέχεια βέβαια να εφαρμόζουν τα όσα η κυβέρνηση αποφασίζει. Η στάση τους όμως έχει καταγραφεί στο προσωπικό που διοικούν.

Λύνει αυτό το πρόβλημα των περικοπών θα πείτε; Επί της ουσίας όχι. Αλλά τουλάχιστον λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία των στελεχών που γνωρίζουν ότι οι ηγέτες τους έχουν διαλέξει στρατόπεδο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι στρατιωτικοί …αντέχουν, σύμφωνα με τον Α/ΓΕΣ,που «δεν νομίζει ότι είναι εξαθλιωμένοι»


Άρχισαν τα εξώδικα για τις περικοπές στους απόστρατους. Ακολουθούν μηνύσεις