Η πιο κρυφή πληγή. Μια ερωτική ιστορία με φόντο τα Δεκεμβριανά του ’44.

 Μια σύγχρονη ερωτική ιστορία, με φόντο τα Δεκεμβριανά του ’44.

Το μυθιστόρημα αφηγείται μια σύγχρονη ερωτική ιστορία, με φόντο τα Δεκεμβριανά του ’44. Ένας ισόβιος έρωτας στην εποχή των στιγμιαίων ερώτων και ο εφιάλτης του εμφυλίου στα χρόνια της κρίσης. Από τη μία, “η πιο κρυφή (ερωτική) πληγή” του ήρωά. Και από την άλλη, “η πιο κρυφή πληγή” της χώρας, ο παλαιός εμφύλιος, τη στιγμή που εντείνονται οι φόβοι για έναν νέο.

Η πιο κρυφή πληγή εξερευνά πόσο εξαρτημένες είναι οι ιδεολογίες και η πολιτική από τον έρωτα, σε τι βαθμό είναι υποχείριά του. Ένα θέμα που δεν μπορεί παρά να γίνεται όλο και πιο επίκαιρο, εφόσον η κρίση μάς πολιτικοποιεί, και η αυταπάτη ότι οι ιδέες ρυθμίζουν τις ζωές μας, δυναμώνει.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα το βιβλίο ενώ σχετίζεται με τα Δεκεμβριανά του ’44, δεν είναι κατά καμία έννοια ένα ιστορικό μυθιστόρημα: εκτυλίσσεται αυστηρά στο τώρα (από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα), και αποτελεί μια σύγχρονη ερωτική ιστορία”.

Οι φόβοι για έναν νέο εμφύλιο διατυπώνονται από όλο και περισσότερους γύρω μας, τη στιγμή που ο παλαιός εμφύλιος παραμένει “η πιο κρυφή πληγή” μας.

ikaros.gr/ vangelisraptopoulos.wordpress.com