Η ΕΣΠΕΚΜ και η απάντησή μας

Η απάντηση που μας έστειλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μας ήρθε με οδηγίες! Για το πως θα την δημοσιεύσουμε ,με όρους και μαθήματα περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Απαντοούσε σε ενυπόγραφο άρθρο συναδέλφου τους τον οποίο απαξιωτικά αναφέρουν ως κάποιο “συνάδελφο” . Και το Onalert “στρατιωτική” σελίδα εντός εισαγωγικών. Θα το αντέξουμε…Και ακολουθούν ολίγες απειλές περί “νόμιμων δικαιωμάτων” τα οποία ουδείς αμφισβητεί.Ζούμε ακόμη σε χώρα δικαίου.

Κανείς όμως δεν θα αμφισβητήσει κι ελπίζουμε κι όσοι υπογράφουν την επιστολή ότι στην Ελλάδα ακόμη τουλάχιστον δεν έχει επιβληθεί λογοκρισία. Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε λογοκρισία εδώ δεν έχει επιβληθεί ακόμη. Αν έχουν άλλη άποψη κάποιοι στην ΕΣΠΕΚΜ να μας ενημερώσουν.

Επί της ουσίας τώρα μερικά ερωτήματα:

•Η μεγαλύτερη Ένωση Στρατιωτικών πόσες αγωγές κατά του δημοσίου έχει στείλει στην ΠΟΕΣ;

•Δεν υπήρξε ούτε ένας στρατιωτικός από την Κεντρική Μακεδονία που να ήθελε να καταθέσει αγωγή; Γιατί στην ΠΟΕΣ έχουν φθάσει αγωγές από την περιοχή τους που έφθασαν εκτός ΕΣΠΕΚΜ.

•Διαφωνούν ως Ένωση με την υποβολή αγωγών; Αν ναι γιατί δεν το λένε καθαρά στα μέλη τους. Δεν είναι κακό να έχουν διαφορετική άποψη.

•Αν το πρόβλημα της ΕΣΠΕΚΜ είναι προσωπικό με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ ,γιατί δεν κινούν επισήμως τις διαδικασίες αμφισβήτησής του; Το ΄χουμε ξαναρωτήσει αλλά απάντηση δεν πήραμε.

•Τα στοιχεία για την κομματικοποίηση των Ενώσεων περιορίζονται μέχρι στιγμής στον συνάδελφό τους από τα Δωδεκάννησα ο οποίος είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ. Αν έχουν κι άλλα γιατί δεν τα δημοσιοποιούν.

Επειδή τα θέματα που έχουν να κάνουν με τους στρατιωτικούς είναι πάρα πολλά και σοβαρά, δεν υπάρχει άλλος χρόνος για να σπαταλάμε με μια εκ των πραγμάτων ανύπαρκτη υπόθεση -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- την οποία η ΕΣΠΕΚΜ δημιούργησε και συντηρεί συστηματικά. Το onalert.gr δεν καθόρισε ποτέ την ύλη του ούτε από υπουργούς, ούτε από Αρχηγούς ,ούτε από κανέναν άλλο. Δεν θα παραχωρήσουμε λοιπόν τον ρόλο του “ελεγκτή” ούτε στην ΕΣΠΕΚΜ, ούτε σε καμία άλλη Ένωση. Δημοσιεύουμε ότι πιστεύουμε ότι έχει ενδιαφέρον να διαβάσουν οι στρατιωτικοί για την καθημερινότητά τους.Σ΄ όποιον αρέσουν αυτά που δημοσιεύουμε -συμφωνεί ή όχι μ΄ αυτά- συνεχίζει να μας παρακολουθεί. Σ΄όποιον δεν ταιριάζουμε προφανώς σταματά την ανάγνωση.