Η ισχυρή πλειοψηφία των στρατιωτικών της ΠΟΕΣ σπάει τη σιωπή και αντεπιτίθεται

Μέχρι τώρα προτίμησαν τη σιωπή οι Ενώσεις που συντάσσονται με την πλειοψηφική δύναμη της ΠΟΕΣ, αλλά η επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρός της, δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Στο κείμενο που ακολουθεί εκφράζεται η άποψη του Γεν. Γραμματέα της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ΕΠΟΠ Λχία (ΥΠ) Παπαδημητρίου Αθανασίου:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Διανύουμε μια δύσκολη εποχή τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εγχώριο επίπεδο. Η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στα δυσκολότερα επίπεδά της. Η συλλογική μας έκφραση και δράση έχει να κανει καθαρά με την προσπάθεια μας, από κοινού και συλλογικά, να ελαττώσει το κακό που μας έχει βρει, αλλα και αυτό που έρχεται. Όλα αυτα τα χρόνια, από τη στιγμή που επέλεξα να ασχοληθώ με τη συλλογική εκπροσώπηση, μέσα από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην οποία οι συνάδελφοι μέλη της με τίμησαν και με ανέδειξαν Γεν. Γραμματέα της, βλεπω, ακούω αλλά ακόμα περισσότερο αντιλαμβάνομαι τη συστηματική τακτική προβολής κάποιων συναγωνιστών μου. Αυτό το αντιλαμβάνομαι και ως ενα σημείο το θεωρώ αποδεκτό και πέρα για πέρα ανθρώπινο. Το γεγονός όμως δημόσια να κατηγορείται ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν ο πρωτοστάτης και ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με το σκληρό και αγκυλωμένο σύστημα των Ε.Δ. σε καμια περίπτωση δεν μου είναι κατανοητό.

Ολοι έχουμε τις απόψεις μας και πιθανώς και τις δικές μας προτάσεις επί διαφόρων θεμάτων. Έχουμε δικαίωμα να συγκρουστούμε (στο πλαίσιο των ηθικών αξιών) ,αλλα κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει δημόσια το ό,τι έχουμε καταφέρει με τα τόσα χρονια επιμονής του προέδρου της ΠΟΕΣ αλλα και το δικό μας μοναδικό και ιστορικό αγώνα, τα τελευταία χρόνια. Είτε το θέλουμε είτε οχι οφείλουμε να σεβαστούμε τους αγώνες αυτού του ανθρώπου, τα προσωπικά έξοδα, το «κυνήγι» που έχει υποστεί απο τους θεσμούς. Προπάντων δεν έχουμε το δικαίωμα να «διαιρέσουμε» τους συναδέλφους σε προσωποληπτικες συμπεριφορές. Δεν θα πρέπει να αναλωνόμαστε σε «επικοινωνιακούς» τακτικισμούς που θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Είμαστε όλοι μας στρατιωτικοί και έχουμε γαλουχηθεί στην πειθαρχημένη δομή. Έτσι πρέπει να βαδίσουμε και στα σωματεία μας. Ας δείξουμε σε όλη την κοινωνία ποιοί πραγματικά είναι οι «χακί συνδικαλιστές». Πρροχωράμε με ομόνοια και αλληλεγγύη. Σας καλώ όλους σας και ιδίως τους συναδέλφους των ΔΣ των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών:

1. Να παραμερίσουμε το παρελθόν και να συσπειρωθούμε στις Περιφερειακές Ενώσεις μας.
2. Να συνταχθούμε στην ΠΟΕΣ.
3. Να είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όταν και αφού απαιτηθεί.