Η Ρένα Δούρου στον Παρμενίωνα με ναύαρχο

Στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «Παρμενίων», που ξεκίνησε σήμερα με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού και Πολιτικού τομέα της χώρας, παραβρέθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τους αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων, κκ Γιώργο Γαβρίλη και Παναγιώτη Χατζηπέρο- ο τελευταίος, ως γνωστόν είναι απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού με συμμετοχή στο Κίηνημα του Ναυτικού με  το Βέλος  κατά της δικτατορίας.

Σκοπός της άσκησης, που διεξάγεται από σήμερα ως τις 2 Οκτωβρίου 2014, είναι η μελέτη και η αξιολόγηση όλων των Σχεδίων, του Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η εξάσκηση στις διαδικασίες που προβλέπεται να εφαρμοστούν από τον Πολιτικό και Στρατιωτικό Τομέα, προκειμένου η Περιφέρεια να φθάσει στη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα που απαιτείται για περίοδο έντασης – κρίσης ή πολέμου.

Η Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για την αποτελεσματική συμμετοχή τους στην άσκηση.
Να θυμίσουμε μερικά στοιχεία για τον κ Χατζηπέτρο – αν και όλοι στον Πολεμικό Ναυτικό τον ξέρουν από την συμμετοχή του στο Βέλλος.Το 1968 εισήλθε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, απ’ όπου αποφοίτησε το 1972 ως Σημαιοφόρος Μηχ. του Π.Ν.

Στην συνέχεια αποφοίτησε επιτυχώς απ’ όλα τα επιμορφωτικά σχολεία του Π.Ν.
       
Στην περίοδο της δικτατορίας συμμετείχε στην Ανταρσία του Α/Τ ΒΕΛΟΣ στην Ιταλία [Μάϊος ’73 καταδικασθείς ερήμην για την πράξη μου αυτή], όπου έζησε στην εξορία μέχρι την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Κατά την διάρκεια της εξορίας του υπηρέτησα ως Γ’ Μηχ. στο Εμπορικό Ναυτικό.

Το 1974 επέστρεψε στο Π.Ν. και υπηρέτησε σ’ όλους τους τύπους των πλοίων του Π.Ν. εκτός Υ/Β, καθώς επίσης και σε επιτελικές θέσεις του ΓΕΝ.
Το 1989 διετέλεσε Υπασπιστής του ΥΕΘΑ κ. Ι. Χαραλαμπόπουλου κι αποστρατεύτηκε με αίτησή του το ’93 [παραίτηση διαμαρτυρίας για την διαπλοκή και διαφθορά της εποχής εκείνης, γράφει στο βιογραφικό του].
   
Διετέλεσε διευθυντής του ΥΦΕΘΑ το ’93-’94, 
    
Δίδαξε σε σχολές του ΕΝ και του Π.Ν- και βέβαια αυτά είναι μόνο τα »στρατιωτικά» του στοιχεία τπυ βιογραφικού του.