OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ινδικά Rafale στην Ανδραβίδα για συνεκπαίδευση με την ΠΑ: Ενισχύεται συνεχώς ο στρατιωτικός άξονας Αθήνας – Δελχί

21/06/2024 - 05:08
Rafale
Share on FacebookShare on Twitter

*Του Κώστα Σαρικά 

Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της Indian Air Force αναμένεται να προσγειωθούν στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα προκειμένου τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε συνεκπαίδευση με αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Τα Rafale της Ινδίας συμμετείχαν για πρώτη φορά  στη μεγάλη αεροπορική άσκηση «RED FLAG 24», η οποία πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφουν στη χώρα τους. Η Indian Air Force όχι απλά επέλεξε την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό στο μεγάλο ταξίδι επιστροφής των μαχητικών της, αλλά σε συνεννόηση με το Αεροπορικό Επιτελείο της HAF αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.

Τα ινδικά Rafale αντί να προσγειωθούν στην Ανδραβίδα για λίγες ώρες ώστε να ανεφοδιαστούν και να συνεχίσουν την πορεία τους, θα παραμείνουν στην 117 Πτέρυγα Μάχης και θα πετάξουν μαζί με μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας σε μια σειρά από σενάρια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν πάνω από το Ιόνιο. Ήδη έχουν δεσμευτεί μεγάλες περιοχές εντός του FIR Αθηνών, με την συνεκπαίδευση να περιλαμβάνει πτήσεις ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι κοινές ασκήσεις μεταξύ HAF και IAF αποτελούν συνέχεια της στρατιωτικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων από τα δύο κράτη. Η άριστη σχέση σε πολιτικό αλλά και στρατιωτικό επίπεδο, όπως επισφραγίστηκε και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη στην Ινδία, φαίνεται ότι έχει ήδη ουσιαστικά αποτελέσματα.

Όπως αποκάλυψε το Onalert.gr, μέσα στον Αύγουστο μαχητικά F-16 block 52+ Adv από την 336 Πολεμική Μοίρα «ΟΛΥΜΠΟΣ» θα πετάξουν στην Ινδία προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «Tarang Shakti 24».

Rafale

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση που διοργανώνει η Ινδική Πολεμική Αεροπορία στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν συνολικά 52 χώρες είτε με αεροπορικά μέσα είτε με παρατηρητές μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία. Η συμμετοχή της  HAF στην «Tarang Shakti 24» (Κύμα Δύναμης) «κλείδωσε» κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ινδία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενώ είχαν προηγηθεί συνεχείς επαφές του Αεροπορικού Επιτελείου με την Indian Air Force. Η Πολεμική Αεροπορία άλλωστε ήταν από τις πρώτες οι οποίες δέχτηκαν πρόσκληση από την ινδική πλευρά προκειμένου να συμμετέχει στο μεγάλο αεροπορικό event.

Για τα ελληνικά F-16 το μεγάλο ταξίδι των περίπου 3.000 χιλιομέτρων από την 116 Πτέρυγα Μάχης έως την Αεροπορική Βάση Τζοντχπούρ στην επαρχία Ράτζασταν στη βορειοδυτική Ινδία, σχετικά κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν θα είναι μια ακόμη συμμετοχή σε μεγάλη πολυεθνική άσκηση εκτός Ελλάδος.

Rafale

Η αρχή έγινε πέρυσι με την εντυπωσιακή συμμετοχή της Indian Air Force στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση «INIOCHOS 23». Τα επιβλητικά μαχητικά Su-30MK, τα οποία προσγειώθηκαν στην 117 Πτέρυγα Μάχης, «έκλεψαν τις εντυπώσεις» με την εντυπωσιακή παρουσία τους. Αν και είναι σπάνιες οι συμμετοχές της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας σε ασκήσεις εκτός της χώρας, το Δελχί θέλησε με αυτή την κίνηση να στείλει ηχηρό μήνυμα στρατιωτικής συνεργασίας με την Αθήνα και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ως απάντηση στον άξονα που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας.

Tags: 117 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣRAFALEΙΝΔΙΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Related Posts

FDI
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

FDI: Στρατηγικοί πύραυλοι ELSA και οι SYLVER A70 στις τέσσερις φρεγάτες – «Deep Strike» ο νέος ρόλος του Στόλου

19/12/2025 - 09:47
Δένδιας - Κίμων
ΥΕΘΑ

FDI «Κίμων»: Η ύψωση της ελληνικής σημαίας – Δένδιας: Η ένταξη των τεσσάρων φρεγατών δημιουργεί το ισχυρότερο Ναυτικό που είχε ο Ελληνισμός

18/12/2025 - 16:09
Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]
ΓΕΝ

Φρεγάτα «Κίμων»: Η στιγμή της ονοματοδοσίας από τον ανάδοχο υποναύαρχο επί τιμή, Πάνο Λασκαρίδη [vid]

18/12/2025 - 15:43

Διαβάστε Επίσης

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Ισλαμικό Κράτος: «Πλήγμα για ΗΠΑ – Συρία η φονική επίθεση σε Αμερικανούς στρατιώτες στην Παλμύρα»

Πούτιν: «Δεν αισθάνομαι υπεύθυνος για τους νεκρούς, δεν ξεκινήσαμε εμείς τον πόλεμο»…

Ουκρανία: Οι πιέσεις Τραμπ σε Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, οι εδαφικές παραχωρήσεις και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Βρετανία: «Η κυβέρνηση δέχτηκε κυβερνοπίθεση» – Αναφορές ότι ευθύνεται ομάδα Κινέζων χάκερς

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: Όλα όσα έγιναν στην πρεμιέρα του μετά την μήνυση του Στέφανου Παπαδόπουλου - «Είμαι αληθινός»

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Διαμαντής Καραναστάσης: Η πρώτη αντίδραση για την αφαίρεση διπλώματος λόγω αλκοόλ - «Από αύριο μόνο φραπέ»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert