«ΗΝΙΟΧΟΣ 2024»: Το «μήνυμα» ΥΦΕΘΑ προς την Τουρκία – «Ο κάθε επιβουλέας να το σκεφτεί δύο φορές πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση» [vids]

Από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2024», ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) Γιάννης Κεφαλογιάννης εξήρε την μαχητική και αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον που είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο, ασκήσεις όπως η σημερινή, όπου οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν μαζί με εταίρους και συμμάχους, ενισχύουν την μαχητική ικανότητα, τη συνεργασία και φυσικά την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή», είπε αρχικά ο ΥΦΕΘΑ.

«Η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και διατήρησης της ειρήνης σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει η αμυντική θωράκιση με ταχύτατους ρυθμούς και να παρέχουμε στο προσωπικό των ΕΔ όλα όσα κατά καιρούς έχει ζητήσει», πρόσθεσε.

«Η άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, όπως και οι άλλες ασκήσεις που συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, στην ουσία περνούν ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει τέτοια αποτρεπτική ισχύ, ώστε ο οποιοσδήποτε επιβουλέας των δικαιωμάτων της πατρίδας μας να το σκεφτεί διπλά πριν κάνει την οποιαδήποτε κίνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κεφαλογιάννης.

«Οφείλουμε», συνέχισε, «να είμαστε προετοιμασμένοι και πάντα έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών και βεβαίως στην πρόληψη καταστάσεων. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητές της και να αναβαθμίζει τις ένοπλες δυνάμεις της».

Τέλος, αναφερόμενος στην απόκτηση των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, ο ΥΦΕΘΑ είπε ότι μετά την άφιξη της LOA στην ΓΔΑΕΕ έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις και ο σχεδιασμός προχωράει κανονικά, ενώ συνεχίζονται να εντάσσονται στο οπλοστάσιο της ΠΑ και τα αναβαθμισμένα F-16 Viper.

Φωτογραφία EUROKINISSI