Κατασχέσεις κατά του δημοσίου! Ένας ιδιώτης έκανε την πρώτη απόπειρα που αφορά και τις ΕΔ

Η “εισβολή” ιδιώτη σε εφορία ο οποίος διεκδικεί χρήματα που του χρωστά το δημόσιο και πήγε στην εφορία με δικηγόρους για να προχωρήσει σε κατασχέσεις, ενδιαφέρει άμεσα τους στρατιωτικούς οι οποίοι ως γνωστόν έχουν να λαμβάνουν από το ελληνικό κράτος. Κι επειδή μέχρι στιγμής λαμβάνουν μόνο διαβεβαιώσεις οτι αυτά που τους οφείλονται θα τους δοθούν, η περίπτωση του ιδιώτη που μπήκε στην εφορία για κατάσχεση έχει ενδιαφέρον.

Ο ιδιώτης έχει απαιτήσεις χιλιάδων ευρώ από το δημόσιο. Έχει στα χέρια του δικαστική απόφαση για κατασχέσεις και έξαλλος από τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει το κράτος,πήγε με τους δικηγόρους του για να απαιτήσει αυτά που του οφείλονται.

Η “εισβολή” έγινε στην Α’ ΔΟΥ Αθηνών, όπου οι υπάλληλοι φυσικά αιφνιδιάστηκαν. Επικοινώνησαν με το υπουργείο Οικονομικών το οποίο έδωσε εντολή να γίνει επίκληση του νόμου 4270/14 που εμποδίζει τέτοιου είδους κατασχέσεις. Αυτό έκαναν έναντι του απολύτως δικαιολογημένα αγανακτισμένου ιδιώτη που αποχώρησε μαζί με τον δικηγόρο του.

Είναι χαμένη υπόθεση λοιπόν για έναν Έλληνα πολίτη η όποια νομιμότατη διεκδίκηση κατά του δημοσίου; Είναι σίγουρο ότι στην περίπτωση των στρατιωτικών αν φθάσουμε σ΄ αυτό το ακραίο σενάριο των κατασχέσεων τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για το δημόσιο,αφού θα πρόκειται για μαζικές απαιτήσεις και διεκδικήσεις. Και είναι προφανές ότι η πίεση που θα ασκηθεί θα είναι εντονότερη και σίγουρα πιο αποτελεσματική.

Το ζήτημα βέβαια είναι να μην αναγκαστούν οι στρατιωτικοί -αλλά και όποια άλλη επαγγελματική τάξη- να φθάσουν σε τέτοιες καταστάσεις.