Κάθε χωριό και άγημα – Παράπονα στρατιωτικών

Όλοι θέλουν ένα στρατιωτικό άγημα στην τελετή τους ! Από τον κοινοτάρχη του πιο μικρού χωριού ,τους μητροπολίτες και βέβαια τους υπουργούς. Και σε πολλές περιπτώσεις δεν προβλέπεται από πουθενά η παρουσία αγήματος. Αυτό το θέμα θίγει με έγγραφό της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η Ένωση θέτει το θέμα με αφορμή την συμμετοχή στρατιωτικών “ σε τμήμα απόδοσης τιμών στον τοπικό θρησκευτικό εορτασμό «Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης» στον οικισμό της Διαλαμπής του δήμου Ιάσμου Ροδόπης”.

Αναφέρουν λοιπόν σε έγγραφό τους:

“Αντιπαρερχόμενοι του γεγονότος ότι ο δήμος Ιάσμου, πολλώ δε μάλλον ο οικισμός της Διαλαμπής, δεν εμπεριέχεται στο κανονισμό που κατά τα προαναφερθέντα δύναται να συμμετέχουν οι ΕΔ, ως πόλη, χωρίο ή νήσος στις οποίες υπάρχει τουλάχιστον έδρα τάγματος, οι συμμετέχοντες στην ανωτέρω εορτή στρατιωτικοί, ακόμη και εάν θεωρηθεί ότι ευρίσκοντο σε διατεταγμένη υπηρεσία, υπερέβησαν τη νομοθετημένη σχετικά 40ωρη πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία τους, προκαλώντας τους έντονα το αίσθημα της αδικίας και της απογοήτευσης.
Κατόπιν των ανωτέρω, και προς ελάχιστη ανακούφιση των συναδέλφων που συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εορτή, παρακαλούμε όπως αναλάβετε τις κατά την κρίση σας δέουσες ενέργειες προκειμένου να απαλλαγούν για τις περαιτέρω ώρες που εργάστηκαν.

Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, προς τον οποίο κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την ανάδειξη του θέματος και την υποβολή ερωτήματος προς τον αρμόδιο φορέα, προκειμένου να απαντηθεί η σκοπιμότητα διαθέσεως στρατιωτικού προσωπικού, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα χωρίς τη θέλησή του, σε εορτές, τελετές και εκδηλώσεις”.