OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κεφαλογιάννης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες και Φυλάκια στην Ικαρία και τους Φούρνους

17/05/2024 - 09:20
Κεφαλογιάννης
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε χτες, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς στην Ικαρία και τους Φούρνους, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» Ταξίαρχο Ελευθέριο Οικονόμου. Στις επισκέψεις παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Συνταγματάρχης (ΠΖ) Θεόδωρος Τεκέδης. Ο Υφυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας, όπου συνεχάρη τους δύο Επαγγελματίες Οπλίτες, που έχουν τοποθετηθεί ως οδηγοί για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ και το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου συναντήθηκε με τον ιατρό οπλίτη θητείας, που διατίθεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τις ανάγκες του Ιατρείου, τον οποίο ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Τέλος, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΦΟΥΡΝΩΝ» όπου συνομίλησε με τα στελέχη και τους συνεχάρη για το φρόνημα και το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Κεφαλογιάννης

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο ΥΦΕΘΑ Κεφαλογιάννης δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Ικαρία και τους Φούρνους, που ως νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποτελούν την προμετωπίδα της αποτρεπτικής ισχύος της Πατρίδας μας και διαπίστωσα με υπερηφάνεια, για άλλη μία φορά, το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο και το φρόνημα των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων που προασπίζουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Επισκέφθηκα την έδρα της ΔΑΝ Ικαρίας και το Επιτηρητικό Φυλάκιο Φούρνων, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τα Στελέχη και τους Εθνοφύλακες και να τους ευχαριστήσω θερμά για τη συνεισφορά τους. Παράλληλα, βρέθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου συνεχάρη τον ιατρό οπλίτη θητείας και τους δύο επαγγελματίες οπλίτες οδηγούς ΕΚΑΒ, που έχουμε διαθέσει για το σημαντικό έργο που επιτελούν. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία και τα δίκαια της Ελλάδας, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών, όπου και όποτε απαιτηθεί».

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΙΚΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΥΦΕΘΑΦΟΥΡΝΟΙ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

05/12/2025 - 20:39
Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert