King Air 350: «Οπουδήποτε, οποτεδήποτε» λένε και οι αριθμοί για την τριετή υπηρεσία των αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας [vid]

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από την άφιξη των αεροσκαφών τύπου Beechcraft King Air 350 στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας προκειμένου να ενταχθούν σε υπηρεσία με την 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγα Μάχης και για να ενισχύσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία στις αεροδιακομιδές ασθενών.

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία έχει προμηθευτεί 2 αεροσκάφη Beechcraft King Air 350C το 2021, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο την ενίσχυση της δυναμικότητας και αποτελεσματικότητας των αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). Τα αεροσκάφη έχουν τη δυνατότητα αεροδιακομιδής δύο ασθενών, ενώ διαθέτουν ειδικό μηχανισμό ανύψωσης των φορείων. Επιπλέον, τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν υποδομή μεταφοράς θερμοκοιτίδας για τη διακομιδή νεογνών.

Τα Beechcraft King Air 350 είναι δικινητήρια αεροσκάφη και ανήκουν στην 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών «Ηρακλής», η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Φέρουν δίχρωμη παραλλαγή με κίτρινο και μπλε χρώμα. Έχουν διμελές πλήρωμα, εκπέτασμα πτερύγων 17.6 μέτρα, μήκος 14,3 μέτρα, αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα τα 487 χιλιόμετρα την ώρα και μπορούν να πετάξουν μέχρι και τα 35.000 πόδια.

Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει σήμερα την επέτειο τριών ετών με το μήνυμα της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών «Οπουδήποτε, οποτεδήποτε» τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής τα Beechcraft King Air έχουν ολοκληρώσει 1157 αποστολές, έχουν πραγματοποιήσει 3120 εξόδους (sorties) και έχουν συμπληρώσει 2771 ώρες πτήσης, για αεροδιακομιδές σε περισσότερους από 1400 ασθενείς.

Δείτε το σχετικό βίντεο της Πολεμικής Αεροπορίας: