«Κοινωνικό φροντιστήριο» – Ενδιαφέρει και τα παιδιά στρατιωτικών

Η δωρεάν Παιδεία στην Ελλάδα δυστυχώς αποτελούσε μύθο εδώ και δεκαετίες. Τα φροντιστήρια υποκατέστησαν το κράτος που υποτίθεται ότι παρείχε στα παιδιά μας δωρεάν εκπαίδευση. Τώρα με την κρίση όμως η δαπάνη για τα δίδακτρα φορντιστηρίων είναι αβάσταχτη για τις περισσότερες οικογένειες. Το πρόβλημα το αντιμετωπίζουν και οι στρατιωτικοί.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Συμεών Κεδίκογλου εξήγγειλε την λειτουργία κοινωνικού φροντιστηρίου. Η είδηση αφορά και στους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά τα οποία προετοιμάζονται για Πανελλαδικές.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος θα είναι μέσω ΕΣΠΑ, θα παρέχεται στο Λύκειο διαμορφώνοντας μικρά, φροντιστηριακά τμήματα μικρότερα των 10 ατόμων. Στόχος είναι να εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ώστε να σταθμίσουμε τα αποτελέσματά του για τη διεύρυνσή του την επόμενη, είπε ο κ. Συμεών Κεδίκογλου.
 
Τη νέα δράση για την στήριξη των μαθητών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα εξήγγειλε σε ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Παιδείας  και μεταξύ άλλων είπε :

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ή όπως αλλιώς το ονομάσουμε, είναι μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας. Είναι η απάντηση του κοινωνικού κράτους με τον εξής διπλό στόχο:
-          Να απασχολήσει νέους άνεργους εκπαιδευτικούς και μακροχρόνια άνεργους εκπαιδευτικούς και
-          Να παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.