«Κοινωνικό μέρισμα» – Από τη μια τσέπη θα μπει από την άλλη θα βγει! Τι γίνεται σ΄άλλες χώρες

Αναμένοντας το “κοινωνικό μέρισμα” της 9ης Μαίου οι στρατιωτικοί. Όσοι τέλος πάντων έχουν κάτι να πάρουν. Κοινωνικό μέρισμα όμως θα πάρουν οι στρατιωτικοί και στην Ιταλία. Τι νοιάζει τους Έλληνες θα πείτε;

Έχει το ενδιαφέρον της η είδηση ,γιατί και εκεί όπως κι εδώ όπως όλα δείχνουν θα πάρουν πίσω το …κοινωνικό μέρισμα! Τα …ισοδύναμα μέτρα έχουν αποδειχθεί …μεγάλη εφεύρεση για τα υπουργεία Οικονομικών των χωρών της ΕΕ. Ειδικά όταν πρόκειται να “κόψουν” λεφτά από στρατιωτικούς.

Γράφει λοιπόν η ιταλική ιστοσελίδα Military Assodiro, στην οποία εντόπισε την είδηση η ΠΟΕΣ:

Περίπου 97.000 Ιταλοί στρατιωτικοί με χαμηλά εισοδήματα (το 60% περίπου του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας) είναι μεταξύ των αποδεκτών του μηνιαίου «μπόνους» των 80 ευρώ που θα δοθεί από την κυβέρνηση μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014.
 
Το «μπόνους» αυτό, υποστηρίζεται, πιθανότατα θα χρηματοδοτηθεί από περικοπές στον προϋπολογισμό των υπουργείων, της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, καθώς επίσης και από την αύξηση της φορολογίας (τρέχουσα πρόβλεψη για 20 – 26 % αύξηση στους κοινωφελείς λογαριασμούς). Φαίνεται λοιπόν ότι το 80άρι σύντομα θα πάει πίσω σαν μπούμερανγκ για εκείνους που θα το λάβουν, ενώ εκείνοι που δεν θα λάβουν το μπόνους θα επωμιστούν πιο ακριβές περιφερειακές υπηρεσίες και φόρους.
 
Αποδεικνύεται ακόμα, με το 60% της συμμετοχής τους, ότι οι στρατιωτικοί δεν είναι μια προνομιούχα κοινωνική κατηγορία.
 
Εκτός αυτού σχεδιάζεται περαιτέρω μείωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (περίπου 40.000), κλείσιμο δεκάδων στρατιωτικών Μονάδων και Οργανισμών, αλλά καταγγέλλεται πως η ανάκτηση αυτών των πόρων οδηγείται για τεράστιες επενδύσεις σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
 
Τέλος, η περικοπή πόρων από τους στρατιωτικούς με την περικοπή θέσεων εργασίας, συμβαίνει λόγω έλλειψης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης για την προστασία των εργαζομένων στρατιωτικών.

Διαβάστε ακόμη:

Αναλυτικός πίνακας για το 500άρικο των στρατιωτικών – Δείτε αν και πόσο θα πάρετε