«Κόλαση» με Τσουκαράκη! Τι λέει ο άνθρωπος που τον «αμφισβητεί» και η θέση του Onalert.gr

Απάντηση στο θέμα του Onalert.gr για την “διαδικτυακή αμφισβήτηση” του προέδρου της ΠΟΕΣ Ανέστη Τσουκαράκη, έστειλε το μέλος της ΕΣΠΕΚΜ και ιδρυτικό μέλος της ΠΟΕΣ όπως μας επισημαίνει.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντησή του . Ακολουθεί και η ανταπάντηση του Onalert.gr

Κύριε αρχισυντάκτη,

Αφορμή αυτής της επιστολής μου στάθηκε το άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας στις 22/12 με τίτλο «»Παράνομα εκλεγμένος ο Τσουκαράκης»! Διαδικτυακή αμφισβητηση» (1).

Επειδή τυγχάνει να είμαι εγώ αυτός που έκανε το διαδικτυακό σχόλιο το οποίο στάθηκε αφορμή για το άρθρο σας, έχω την υποχρέωση να ξεκαθαρίσω αλλά και να προσθέσω κάποια πράγματα που (εύχομαι όχι εσκεμμένα) δεν αναφέρονται στο άρθρο.
 Κατ’αρχάς το “μέλος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.” που κάνει το σχόλιο, δεν φέρει μόνο αυτή την ιδιότητα. Μπορεί το να είμαι μέλος της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. να αποτελεί τον τιμητικότερο τίτλο που φέρω, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι είμαι ιδρυτικό μέλος αλλά και ο εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της Ένωσης. Επίσης είμαι ιδρυτικό μέλος της Π.Ο.Ε.Σ. αλλά και μέλος της προσωρινής διοικητικής επιτροπής της, πριν τις εκλογές. Τέλος θα πρέπει να αναφέρω ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. δεν είναι μία οποιαδήποτε Ένωση Στρατιωτικών αλλά είναι μία από τις πλέον δραστήριες, με πολλά επιτεύγματα στο ενεργητικό της και η μεγαλύτερη σε αριθμό μελών από όλες τις Ενώσεις, που μάλιστα ο αριθμός τους αγγίζει σχεδόν το 50% επί του συνόλου ολόκληρης της ΠΟΕΣ.

Ας περάσουμε τώρα στην ουσία του θέματος. Το σχόλιο που έκανα σχετικά με τον «παράνομα» εκλεγμένο πρόεδρο της ΠΟΕΣ, έχει σχέση με τον τρόπο που εκλέχθηκε ο κος Τσουκαράκης σε αυτή τη θέση. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αυτών που λέω, επαναλαμβάνω ότι οι εκλογές που ανέδειξαν το Δ.Σ. της ΠΟΕΣ και τον Ανέστη Τσουκαράκη για πρόεδρο της έγιναν με τρόπο αντίθετο σε όσα προβλέπει το καταστατικό μας (2). Συγκεκριμένα παραβιάστηκαν εσκεμμένα βασικότατα άρθρα που αφορούν τις αρχαιρεσίες. Για λόγους οικονομίας χώρου και χρόνου δεν θα τις αναφέρω, αλλά όλα αυτά μπορώ να τα καταθέσω και ενόρκως, να τα αποδείξω με στοιχεία, αλλά βέβαια δεν μπορούν να τα αμφισβητήσουν και οι 100 και πλέον σύνεδροι που πήραν μέρος στις εκλογές.

Σίγουρα από όλα τα παραπάνω, φυσικό είναι να προκύπτουν κάποια ερωτήματα. Για παράδειγμα το ερώτημα «γιατί παραβιάστηκε το καταστατικό;». Η απάντηση είναι απλή. Ο τρόπος που διεξήχθησαν οι εκλογές ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα αυτού που τον σχεδίασε. Αν οι εκλογές γίνονταν έτσι όπως ορίζει το καταστατικό, τα αποτελέσματα τους θα ήταν εντελώς διαφορετικά και πιθανόν να μην είχε εκλεγεί με την ευκολία που εξελέγη, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ.

Ένα άλλο ερώτημα που πιθανόν προκύπτει είναι το «γιατί γίνονται όλα αυτά γνωστά τώρα και όχι νωρίτερα;». Η απάντηση είναι επίσης απλή. Γιατί μετά το συνέδριο της ΠΟΕΣ οι περισσότεροι ήμασταν “ρομαντικοί” και δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το γιατί έγιναν κάποια πράγματα. Πιστεύαμε πως δεν υπήρχε δόλος και πως όλα έγιναν για την διευκόλυνση της διαδικασίας. Αργότερα όλοι διαπιστώσαμε ότι όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο που είχε σαν σκοπό την κατάληψη της θέσης του προέδρου από κάποιον που ήθελε απλά την καρέκλα για τους δικούς του λόγους και όχι για το καλό της Ομοσπονδίας. Ήταν προσχεδιασμένο να καταλάβει αυτή τη θέση και να μην μπορεί κανείς να έχει τον στοιχειώδη αντίλογο. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ότι εντελώς εγωιστικά και αντιδημοκρατικά είναι ο μοναδικός διαχειριστής, συγγραφέας των άρθρων και αυτός που αποφασίζει για την επιλογή των θεμάτων, ΟΛΩΝ των σελίδων της ΠΟΕΣ. Νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη Ομοσπονδία ή Ένωση ή Σωματείο κτλ όλων των κλάδων, που ο πρόεδρος της να κάνει εντελώς αυταρχικά κάτι τέτοιο. Επίσης κανένας δεν περίμενε ότι η καταστρατήγηση του καταστατικού που έγινε στις εκλογές, θα συνεχιζόταν και αργότερα. Ο κος Τσουκαράκης έχει κάνει το καταστατικό της ΠΟΕΣ… κουρελόχαρτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι εδώ και 6 μήνες δεν έχει ορίσει Δ.Σ. (για ευνόητους λόγους) ούτε έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένα Γ.Σ. πράγμα που είναι εντελώς αντικαταστατικό.

Τέλος θα ήθελα να απευθυνθώ στον συντάκτη του εν λόγω άρθρου, άσχετα αν δεν το υπογράφει. Κύριε «αρθρογράφε», πρώτη φορά ακούτε ή διαβάζετε περί της ακυρότητας του συνεδρίου της ΠΟΕΣ;;; Εσείς δεν είχατε δημοσιεύσει κάποτε άρθρο από ανώνυμο mail που είχατε λάβει(3);;; Εκεί δεν γινόταν λόγος για το ίδιο θέμα όπως γράφατε;;; Το ψάξατε δημοσιογραφικά τότε;;; Επίσης δεν διαβάσατε και σε άλλα sites για το ίδιο θέμα παλαιότερα (4) ;;; Πρώτη φορά τα ακούτε;;; Και φυσικά το σημαντικότερο. Γιατί δεν κάνετε το πιο απλό που επιβάλλει το δημοσιογραφικό επάγγελμα και η δημοσιογραφική δεοντολογία. Αφού ο ίδιος ο Τσουκαράκης κρύβεται πίσω από «τυχαία» άρθρα και δεν απαντά επί του θέματος, γιατί δεν ψάχνετε εσείς τις καταγγελίες;;; Γιατί δεν διερευνάτε αν όντως παραβιάστηκε το καταστατικό κατά το δοκούν;;; Αυτό δεν θα ήταν το πιο λογικό;;; Έχετε λόγους που δεν το κάνετε;;; Εγώ πάντως είμαι εδώ για αποδείξω μέχρι τελευταίας γραμμής, όλα όσα υποστηρίζω. 

Δημήτρης Καμπουρίδης
Γεν.Γραμμ. Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.


ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

(1) https://www.onalert.gr/stories/paranoma-eklegmenos-o-tsoukarakis-diadiktyaki-amfisvitisi-tou-proedrou-tis-poes/39447
(2) http://poes.gr/index.php/poes/katastatiko
(3) https://www.onalert.gr/stories/o-ypogeios-polemos-kata-ton-enoseon-stratiotikon/35940
(4) http://taxalia.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8806.html

Η απάντηση του Onalert.gr

•Δεν αμφισβητούμε ότι μπορεί η ΕΣΠΕΚΜ να είναι από τις πιο δραστήριες ενώσεις. Δεν αποτυπώνεται πάντως τώρα τελευταία στην ιστοσελίδα της , στην οποία δυσκολευόμαστε αρκετά  να βρούμε κάποια από τα θέματα που συμφωνα και με ηλεκτρονική δημοσκόπηση που η ίδια η ΕΣΠΕΚΜ διενεργεί  «καίνε» τους στρατιωτικούς και είναι:

Ο πίνακας είναι από την ιστοσελίδα της ΕΣΠΕΚΜ, στην οποία ασφαλώς δημοσιεύετε  ότι εσείς θεωρείτε σωστό. Απλά επισημαίνουμε ότι η έντονη δραστηριότητα δεν αποτυπώνεται.

•Για τον τρόπο που εκλέχθηκε ο κ.Τσουκαράκης στην ΠΟΕΣ. Είναι λογικό να αναρωτηθούμε γιατί δεν κάνατε κάποια ένσταση ή γιατί δεν δημοσιοποιήσατε αμέσως τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις σας. Ως ιδρυτικό μέλος της ΠΟΕΣ αλλά και μέλος της προσωρινής διοικητικής επιτροπής της, πριν τις εκλογές υποθέτουμε ότι θα είχατε κάθε δικαίωμα και δυνατότητα.

•Για την ένορκη κατάθεση στην οποία αναφέρεστε: Τι ή ποιος σας εμποδίζει να πάτε να την κάνετε ; Ρωτάμε γιατί το επικαλείστε διαρκώς. Αν θέλετε καταθέστε ενόρκως να μάθουμε κι εμείς αυτά που πιθανόν δεν ξέρουμε και σύμφωνα με την δική σας άποψη πρέπει να δημοσιοποιηθούν. Έστω και πολύ αργοπορημένα και σε τελείως άσχετο χρόνο.

•Θα μας συγχωρήσετε αλλά η δικαιολογία του “ρομαντισμού” δύσκολα μπορεί να είναι πειστική.

•Τα όσα αναφέρετε για τον κ.Τσουκαράκη καλύτερα να τα συζητήσετε μαζί του. Δεν είμαστε ούτε διαιτητές ,ουτε στρατονόμοι. Το περιεχόμενο των ιστοσελιδων δεν γνωρίζουμε αν το καθορίζει ο κ.Τσουκαράκης. Πάντως της ΕΣΠΕΚΜ δεν φαίνεται να το ορίζει αν κρίνουμε από το περιεχόμενο.
Αλλά αυτά είναι δικά σας ζητήματα.

•Για τα μαθήματα δεοντολογίας ,ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε. Να ψάξουμε δημοσιογραφικά τι κ.Καμπουρίδη; Ότι εκλεξατε πρόεδρο στην ΠΟΕΣ δεν κάνατε ούτε μία ένσταση και μήνες μετά προκύπτει θέμα νομιμότητας της εκλογής; Να ψάξουμε τα ανώνυμα όπως λέτε e mails;

Το ποιον θα έχετε πρόεδρο είναι δικό σας θέμα. Των στρατιωτικών εννοούμε. Αν θέλετε να αλλάξετε αυτόν που έχετε υποθέτουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες για να το ζητήσετε. Εννούμε θεσμικές διαδικασίες. Το Οnalert.gr είναι ιστοσελίδα αμυντικών θεμάτων κι όχι το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο.

•Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ,όπως και πάρα πολλοί συνάδελφοί σας ότι είναι ακατανόητο γιατί όλος αυτός ο θόρυβος -αρχικά για την κομματικοποίηση των Ενώσεων και τώρα για την εκλογή Τσουκαράκη- άρχισε σχεδόν αμέσως μετά από την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές που πιστεύουμε θα συμφωνείτε ότι ήταν η κορυφαία επιτυχία των Ενώσεων.

•Ο κ.Τσουκαράκης δεν γνωρίζουμε πίσω από ποια άρθρα κρύβεται ή δεν κρύβεται. Οπως λέτε όμως “είστε εδώ για να αποδείξετε” ότι υποστηρίζετε. Ευπρόσδεκτος. Αυτό δεν σημαίνει όπως καταλαβαίνετε ότι θα ζητάμε την έγκρισή σας για ότι θεωρούμε ενδιαφέρον προς δημοσίευση. Εμείς κρινόμαστε κάθε λεπτό από τους αναγνώστες . Στους οποίους υποθέτουμε συμπεριλαμβάνεστε κι εσείς. Αν σας αρέσουμε μας διαβάζετε. Αν όχι μας διαγράφετε από την λίστα των ΜΜΕ που παρακολουθείτε.

•Αν ο κ.Τσουκαράκης «παρεκτραπεί» εδώ είμαστε να τον κριτικάρουμε. Αλλά αυτό θα είναι το λιγότερο που θα πάθει. Θα προηγηθεί η κριτική των συναδέλφων του που έχει και μεγαλύτερη σημασία. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να υπάρξει και θέμα κριτικής. Και αυτό δεν μπορεί να είναι ότι στέλνει συχνά ανοιχτές επιστολές στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε ακόμη:

«Παράνομα εκλεγμένος ο Τσουκαράκης»! Διαδικτυακή αμφισβητηση


«Διχόνοια» στις Ενώσεις Στρατιωτικών: «Καληνύχτα και καλή τύχη»!