OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«Κοροϊδεύουν στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας με το ΣτΕ»

04/07/2014 - 00:18
αυξήσεις
Share on FacebookShare on Twitter

Toυ Τάσου Μαυρόπουλου*,

Η εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών στη βουλή, ότι σύντομα θα ψηφισθούν οι αναγκαίες διατάξεις με τις οποίες το μισθολόγιο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του Σ.Τ.Ε., χωρίς να διευκρινίζει πότε θα ψηφιστούν και τι θα γίνει με τα αναδρομικά, το πιθανότερο είναι ότι θα έχει το αντίκρισμα που είχαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης το 2012.
Τότε η ξεκάθαρη δέσμευση ήταν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των αποστράτων θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2009. Αμέσως μετά τις εκλογές, οι πρώτοι που υπέστησαν επιπλέον περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους , ήταν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι απόστρατοι.

Τότε προσπαθούσαν να κλέψουν για άλλη μια φορά την ψήφο τους, πατώντας στην ανάγκη για επιβίωσή τους. Τώρα, αντί η κυβέρνηση να προγραμματίσει την υλοποίηση της προεκλογικής της δέσμευσης ξεκινώντας από την απόφαση του Σ.Τ.Ε., κάνει μικροπολιτική, ενεργοποιώντας για πολλοστή φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό, παρουσιάζοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας σαν τους δήθεν ευνοούμενους που θα επιβαρύνουν την υπόλοιπη κοινωνία. Αν ήταν τραπεζίτες, καναλάρχες, εφοπλιστές ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι, θα ικανοποιούσαν τις επιθυμίες τους άμεσα και χωρίς θόρυβο. Τώρα ψάχνουν τρόπους για να μην εφαρμόσουν ούτε την απόφαση του δικαστηρίου ,η οποία θα έπρεπε να περιλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων.

Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, βιώνουν την εκμετάλλευση, την φτώχεια και την κοροϊδία. Γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο που θα τους πάρει πίσω τα χρήματα που δικαιούνται, σε περίπτωση που αναγκασθεί να εφαρμόσει την απόφαση του Σ.Τ.Ε.. Γνωρίζουν πλέον ότι κανείς εργαζόμενος δεν εξαιρείται από την εφαρμογή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και ότι η πολιτική της διαρκούς υποβάθμισης του βιοτικού τους επιπέδου θα συνεχιστεί.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας είναι κομμάτι του ελληνικού λαού. Έχουν καταλάβει ότι ο πατριωτισμός που επικαλείται η κυβέρνηση, είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοκογλύφων, στους οποίους παραχωρούν για εκμετάλλευση τον πλούτο της χώρας μας και τον λαό της. Η προπαγάνδα για τους δήθεν κινδύνους σε περίπτωση αριστερής διακυβέρνησης της χώρας, τώρα πλέον μόνο γέλιο προκαλεί. Το σπίτι τους, η οικογένειά τους, η πατρίδα τους, το μέλλον τους έχουν υποθηκευτεί και κινδυνεύουν από τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και όχι από την αριστερά. Όταν οι κυβερνήσεις μας κλήθηκαν να επιλέξουν ποιους θα υπηρετήσουν και θα εξυπηρετήσουν, χωρίς να προβληματιστούν, αποφάσισαν ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των αποικιοκρατών, σε βάρος της χώρας μας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας έχουν συνειδητοποιήσει ότι η έννοια του πατριωτισμού δεν συμβιβάζεται με αυτές τις πολιτικές και επιβάλλεται η ενότητα και ο αγώνας με τον λαό που παλεύει για τη δημοκρατική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.

*Τάσος Μαυρόπουλος, μέλος της Κ.Ε., συντονιστής του Τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάστε ακόμη:

Ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣτΕ! Και επισήμως μισθοί Αυγούστου 2012 στους στρατιωτικούς

Tags: ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣΠΕΡΙΚΟΠΕΣΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Related Posts

Tecnam - πτήσεις μαθητών
ΓΕΑ

ΓΕΑ: Μαθητές και μαθήτριες λυκείου πέταξαν με Tecnam της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

07/11/2025 - 16:59
Δένδιας - ΠΑ
ΥΕΘΑ

Δένδιας: «Τα μνημεία δεν είναι χώροι λύπης, αλλά έκφρασης» – Εκδήλωση για τους πεσόντες αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας [pics, vid]

07/11/2025 - 15:31
ΥΦΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Διπλασιάζεται η οικονομική ενίσχυση των συνταξιοδοτούμενων θυμάτων πολέμου με απόφαση ΥΦΕΘΑ

06/11/2025 - 17:19

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν: «Τουρκία και Λιβύη θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική Μεσόγειο»

ΓΕΑ: Μαθητές και μαθήτριες λυκείου πέταξαν με Tecnam της Πολεμικής Αεροπορίας [pics]

SEAGULL: Η Elbit Systems παρουσίασε το ναυτικό drone στο ΓΕΝ – Tα χαρακτηριστικά του

Δένδιας: «Τα μνημεία δεν είναι χώροι λύπης, αλλά έκφρασης» – Εκδήλωση για τους πεσόντες αεροπόρους της Πολεμικής Αεροπορίας [pics, vid]

«Πού είναι ο Λαβρόφ;» – Το Κρεμλίνο επιχειρεί να διαψεύσει το όργιο φημολογίας ότι ο ΥΠΕΞ έχασε την εύνοια του Πούτιν

Ρωσία: Ζητά εξηγήσεις για τη δήλωση Τραμπ περί «πυρηνικών δοκιμών» από τις ΗΠΑ

Γερμανία: Την αγορά drones από την Τουρκία ζητά αξιωματούχος της Bundeswehr από την κυβέρνηση

Fujian: Τέθηκε σε υπηρεσία το τρίτο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο της Κίνας με τις «ευλογίες» του Σι Τζινπίνγκ [vids]

Top News

Αντώνης Αντωνίου: «Λόγω του Κόκκινου Κύκλου, με κοιτούσαν περίεργα, o κόσμος φοβόταν»

Φαίη Σκορδά: «Έγραφαν όλοι ότι θα αλλάξουμε ώρα κι εγώ δεν το ήξερα»

Ισπανία: Η βασίλισσα Λετίθια αντέγραψε την Κέιτ Μίντλετον - Με τιάρα και κυματιστά μαλλιά

Αττική Οδός: Γνώριμοι στις Αρχές για επικίνδυνη οδήγηση οι οδηγοί των 2 μηχανών που έτρεχαν με 250 - Συνελήφθη και ο πατέρας του 27χρονου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert